Un bărbat şi o femeie ca trăsături ale naturii

Întrebare: Părinţii mei au divorţat şi asta si-a lăsat amprenta în mine. Ştiu că există mulţi oameni din generatia mea, care sunt afectati de aceasta, de asemenea. Ne este frică de femei. Este foarte dificil să ai încredere în ele.

Răspuns: Nu-ti înţeleg problemele pentru că vorbim despre lucruri absolut diferite. Noi nu vorbim despre barbati si femei ca organisme biologice, un set de cromozomi, gene si hormoni.

Vorbim despre barbati si femei, ca trăsături ale naturii (şi este foarte important pentru noi!), atunci când noi, ca adulţi, înţelegem cum să folosim punctele forte şi punctele slabe în mod corespunzător, în scopul de a atinge un scop comun. Persoane serioase s-au adunat aici, care doresc să obtina asta şi nu le pasă de problemele de zi cu zi dintre bărbaţi şi femei din viaţa noastră obişnuită. Scăpam de o viaţă materială şi ne ridicam deasupra ei. Vrem să folosim calităţile noastre spirituale, masculine sau feminine, în scopul de a ne sprijini reciproc şi de a creşte. Trebuie să mergem împreună spre scop pentru a-l atinge.

Fiecare dintre noi are misiunea lui sau a ei, propriul rol, dar nu poate exista fără alţii. Numai combinaţia noastra reciproca face legatura noastra productiva.
Aflăm despre Aviut (dorinţa) şi Zakut (ecran). Este necesar sa le avem pe ambele ca complementare şi egale una cu alta. Una nu poate exista fără cealaltă. Dacă un ecran ar fi mai mare decât Aviut, unde ar apărea de la început? Un ecran nu poate fi diferit, deoarece apare numai in topul unei dorinte. Daca o dorinta este mai mare decât ecranul, inseamna ca nu mai este directionata spre daruire, ci spre recepţie. Astfel, este important sa avem o combinaţie corecta de calitati masculine si feminine.
Aş dori să subliniez că vorbim despre calităţi, nu despre hormoni sau despre alte trăsături materiale. Conceptul de „femeie”, semnifica o aspiraţie catre spiritual, iar „un barbat” este o realizare a acestei aspiraţii, care nu se aplică absolut deloc în această lume.

Din Convenţia de la Vilnius, 23/03/12, Lectia 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: