Un Incubator Pentru Accelerarea Dezvoltarii Sufletului

In articolul Natiunea, Baal HaSulam scrie ca omul difera de un animal prin faptul ca animalele se bazeaza complet pe natura. Animalele nu pot adapta natura pentru ele insele. De cealalta parte, omul este inzestrat cu puterea gandirii, si fara a trebui sa se bazeze pe natura, este capabil, de exemplu, in loc de a astepta gaina sa cloceasca ouale, sa inventeze un incubator care sa faca acest lucru.

Intr-o maniera similara, omul incearca in permanenta sa-si imbunatateasca starea actuala, fara sa se supuna loviturilor naturii. Omul incearca sa gaseasca cele mai comode mijloace de a-si atinge scopurile, folosind minim de efort pentru a obtine rezultate cat mai rapide si cu minim de suferinta.

In cazul oamenilor ce au drept scop spiritualitatea, stiinta Kabalei serveste drept incubator, ajutandu-ne sa ne acceleram dezvoltarea spirituala, fara sa asteptam sa apara in mod natural, care este atat indelungat cat si dureros. Scopul dezvoltarii noastre spirituale este acela de a dobandi o senzatie de echivalenta cu Creatorul independenta (libera). Incubatorul spiritual al oamenilor trebuie sa fie multistratificat, astfel incat fiecare om sa-si gaseasca loc in el si sa se simta ca si cum ar fi in bratele unei mame grijulii. Atunci vor primi hrana benefica ce ii va dezvolta si ridica treptat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: