Un mecanism pentru atragerea Creatorului

Există un triunghi si noi-toti cei şapte miliarde care suntem -suntem partea de jos a acestuia. Cu cât ne apropiem unul de altul, cu atat mai mult ni se dezvăluie Creatorul. Totul depinde de noi dacă ne potrivim cu El sau nu.

Putem sa-L respingem prin respingerea altcuiva. La gradul in care resping alte persoane, il resping pe Creator şi apoi il experimentez ca fiind răul şi suferinţa. La gradul in care doresc sa devin mai apropiat de altii pentru ca noi toţi să fim împreună, încep să simt binele care vine de la El.

Eu nu-l pot influenţa direct pe Creator. El este ascuns de mine şi eu nu pot ajunge la el, agata de El, aduce la mine, sau forţa. Singurul lucru pe care-l pot face este sa fac acţiuni în mediul meu de mai jos. Dacă vom acţiona împreună aici, mai jos, apoi Il vom influenta in aceeaşi măsură. Aceasta este înţelepciunea întreaga a Cabalei: de a lucra cu ceilalti, apropiindu-ne toti împreună, şi in masura in care reuşim, il aducem pe Creator mai aproape de noi .

Creatorul este forţa constantă de bunătate care nu se schimbă, după cum este scris, „Eu nu schimb numele meu HaVaYaH.”Aceasta este o forţă a naturii care are o dorinţă  si gandire neschimbate . Este ca un câmp constant de memorie într-un calculator (ROM), pe care nu-l putem schimba. Este ataşat de noi şi ne influenţează în mod automat in masura in care influentam  pe ceilalti.

Noi toţi ne influenţam unul pe altul, şi în conformitate cu aceasta, forţa superioară ne influenţează fără a schimba nimic din sine. Putem spune, de asemenea, că El este deja printre noi şi prin venind mai aproape şi unindu-ne unul cu altul, Îl facem sa fie dezvaluit, ca si cum L-am aduce mai aproape de noi. Şi prin separarea dintre noi, Il respingem şi să nu-L lasam sa fie dezvăluit.

Cu cat mai aproape această forţă este de noi, cu atat ne simtim mai bine, deoarece este forţa bunătatii. Cu cat mai mult ne respingem unul pe altul, il respingem pe Creator în aceeaşi măsură, cu atat mai rău ne simţim pentru că respingem sursa de bunătate şi prosperitate. Acesta este un mecanism foarte simplu.

Cu toti ne influentam unul pe altul si, conform cu asta, forta superioara ne influenteaza, fara sa se schimbe ea insasi. Putem spune altfel, ca El este deja printre noi si, venind mai aproape si unindu-ne unul cu celalalt, noi  il facem pe El sa devina revelat, ca si cum l-am aduce mai aproape de noi. Iar separandu-ne unul de altul, il indepartam pe El si nu il lasam sa fie revelat.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/13/11, „Calitatea intelepciunii ascunse – In general”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: