Un Paradox al Daruirii

O persoana trebuie sa aspire sa se implineasca, mai degraba prin multumirea altora decit sa se multumeasca pe sine. Eu te implinesc pe tine, iti simt dorinta si modul in care aceasta este implinita si in consecinta ma multumesc pe mine. Devin implinit prin simtirea satisfactiei tale si acesta este motivul pentru care imi doresc sa te multumesc pe cit de mult posibil, exact ca si o mama care este fericita deoarece isi hraneste copilul.

Eu nu doresc sa ma implinesc direct, ci doar prin intermediul vecinului meu. Nu este vorba despre cit de multa mincare a consumat corpul meu material; este vorba despre implinirea sufletului meu. Sufletul meu devine fericit, atunci cind ii satisfac pe altii, cind il implinesc pe  Creator. Apoi devin similar cu El, din moment ce el se incinta bucurindu-ne pe noi. Daca sintem incapabili sa acceptam placerea care emana din El, Il determinam pe El sa experimenteze supararea lui Shechina.

Creatorul simte placere din multumirea noastra; tot ceea ce putem face este sa ii “permitem” Lui sa ne incinte. Trebuie sa atingem un stadiu la care asta sa fie tot ce ne dorim.

Aceasta pare sa fie un paradox. Cum este posibil “sa te simti implinit, daruind”? Si pentru aceasta este iubirea; pentru a ne conecta pe toti impreuna. Daca nu este iubire intre noi, pur si simplu nu putem obtine placere din actul daruirii. Trebuie sa-I simt dorinta vecinului meu, ca fiind chiar mai importanta decit a mea

Pentru o mama, senzatiile copilului sau sint mult mai esentiale decit ale sale. O mama simte durerea interioara a copilului sau. Aceasta este iubire naturala. Trebuie sa dobindim acelasi tip de iubire, cu ajutorul Luminii , permitindu-I acesteia sa ne corecteze. Ca rezultat, vom avea aceeasi dorinta ca si Creatorul si vom dobindi spiritualitatea.

Imaginati-va ca aveti miliarde de copii si ca sinteti in posesia a ceva ce ii poate face sa se simta impliniti, din moment ce aveti acces la un canal de Lumina nelimitata. Ce incintare veti experimenta in timp ce simtiti dorintele altor oameni si implinirile acestora, ca si cum ar fi ale voastre! Va veti implini pe sine de 620 ori mai mult, din moment ce ati reusit sa construiti iubirea dincolo de ura.

Implinindu-i pe acestia, simtiti 620 “uncii” de bucurie, in loc de o “uncie” pe care fiecare dintre acestia o primeste. Conectez sufletele lor la al meu si le simt ca si cum ar fi ale mele
Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Cabala  9/27/10, “Iubirea pentru Creator si Iubirea pentru Fiintele Create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed