Un perpetuum mobile care merge cu energia Luminii

Noi nu am atras suficientă Lumină încă, şi dacă începem să folosim mintea noastră corporală ca să ne dăm seama unde este în interiorul nostru înclinaţia rea, nu se va produce nimic în afară de filozofare. Noi acţionăm numai în interiorul Luminii; de aceea noi nu avem nevoie de nicio evaluare sau examinare ci trebuie să ne gândim numai la conexiunea noastră. Pur şi simplu nu suntem capabili să o facem chiar acum.

Noi trebuie să atragem o mare cantitate de Lumină înainte de a avea puterea, înţelegerea şi înţelepciunea de a simţi ce este „înclinatia rea” (ieţer ra). Într-adevăr este un înger, o forţă a Creatorului care este opusă Lui. Numai Moise a meritat onoarea să facă faţă Faraonului. Numai după această cale lungă venim la Muntele Sinai (muntele de ură).

Atunci cum poţi tu, cu mintea şi gândul tău pământean, fară nicio conexiune cu Lumea Spirituală, să vrei să detectezi înclinaţia rea? În lumea noastră nu există nicio înclinaţie rea, în niciun om! Dacă o persoană are un caracter teribil, un huligan, el nu este rău, ci are doar cu o trăsătură naturală. Întâi trebuie să găsim umanul din noi înşine, fiindcă acesta are de-a face cu gradele şi proprietăţile spirituale.

„Creatorul a creat una împotriva celeilalte”, impur şi sfânt, care se desfăşoară acum ca două linii, dreapta şi stânga. De aceea, în timpul perioadei de preparare, nu facem niciun fel de calcule ci doar ne străduim să ne conectăm. Numai după toate aceste eforturi vom ajunge la Muntele Sinai, la o astfel de stare în care în sfârşit suntem gata să primim forţa de corectare, pentru că am găsit  muntele de ură, adevărata înclinaţie rea.

Aceasta este doar cea dintâi revelaţie. După aceea urmează 40 de ani de deşert şi cucerirea „pământului lui Israel” adică grade din ce în ce mai înalte de revelare a răului şi tot aşa până la adevărata terminare a corecţiei.

De aceea, noi trebuie să ne gândim numai la Lumină, la unitate şi la nimic altceva! Când forţa Luminii începe să ne afecteze, este o energie complet diferită iar noi începem să funcţionăm ca un „perpetuum mobile” (un motor care funcţionează continuu) acţionat de un combustibil extern. Este la fel ca într-un aer subţire, când de la sine, apare în noi înţelegerea şi puterea să facem această muncă, pe care nu o avem într-adevăr, adică nu este furnizată de egoismul nostru.

De aceea, nu contează ce învăţăm, peste toate gândurile la Parţufim şi Sfirot, trebuie să ne gândim la unitate şi la corecţia separării. La urma urmei, înclinaţia rea este ceea ce a rămas în interiorul vaselor (Kelim) după separare.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/17/2011 din topicul „Am creat înclinaţia rea, am creat Tora condiment”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed