Un punct care devine Creatorul

Intrebare: Daca nu exista altcineva decat Creatorul si eu nu exist, atunci cum pot sa Ii cer sa devin asemeni Lui?

Raspuns: Tu ii ceri Creatorului sa devii asemeni Lui tocmai pentru ca nu existi si acum totul este El. In mod constant, iti vei dezvalui punctului „Eului” tau. Ai doar un punct independent, punctul din inima, pe care Ti l-a dat ca sa incepi sa iti construiesti independenta cu el.

Independenta ta este cu siguranta in cererea ta de a fi asemenea Creatorului. Cand incepi sa ceri, sa pretinzi sa devii asemenea Lui, sa ai puterile Sale, atunci tot ce vei primi de la El va fi in contul tau. De fapt tu ti-ai strans dorinta si ai realizat-o. Aceasta va fi „Eul” tau. Toate dorintele tale corporale  si atributele nu conteaza deloc, ca si cand niciodata nu au existat.

Intrebare in cont.: Dar ca sa putem cere Celui de Sus ajutorul, trebuie sa stiu cine este El. Cum construiesc imaginea Creatorului inspre care ar trebui sa ma intorc, in interiorul meu?

Raspuns: Imaginea Creatorului este construita cu ajutorul intrebarilor tale, cereri si contradictii. Aceasta forma este opusul Creatorului, si imaginea Lui treptat se reveleaza  in ea.

Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala 10/16/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed