Un singur scop şi un singur mijloc

Dacă ieşim spre publicul larg fără să ne preocupe conexiunea noastră interioară, atunci pentru ce ieşim? Nu mergem să-i educăm, nici să facem campanie pentru un mod de viaţă sănătos sau morală.  Există numeroase alte organizaţii şi asociaţii care au mai multe mijloace, resurse vaste, lideri talentaţi şi nu putem rivaliza cu ei dacă nu suntem echipaţi, de la început, cu puterea spirituală a unităţii noastre. Deci, avem nevoie să înţelegem clar încotro ne îndreptăm, care este scopul nostru şi care sunt mijloacele pentru a-l atinge.

Obiectivul nostru este dezvăluirea Creatorului în lume şi mijlocul este Lumina care Reformează. Aceasta este unicitatea noastră, nu avem alt lucru decât acesta şi nu avem nevoie de altceva! Trebuie să fim foarte atenţi să nu amestecăm şi să nu adăugăm alte tipuri de instrumente aici.

Prin urmare, forţa cu care ne luptăm este responsabilitatea reciprocă, ceea ce ne aduce la credinţă, adică la dăruire. În acest mod, vom atinge totul, Creatorul se luptă şi nu noi. Noi avem doar nevoia de a ne adapta constant pentru a deschide calea pentru El. Este ceea ce numim lupta Creatorului, în serviciul Creatorului.

Constant, trebuie să ne reamintim, mereu să ne formatăm, să ne adaptăm şi mai mult. Tunelul prin care trecem este din ce în ce mai îngust şi trebuie să ne adaptăm, din ce în ce mai precis, la formatul său, la forma sa şi să avansăm progresiv pe această cale. Prin urmare, ceea ce a fost ieri, este deja trecut, astăzi mai este necesar şi mâine va fi necesar şi mai mult. Trebuie să ne adaptăm la instrucţiunile surselor şi profesorului într-o formă din ce în ce mai precisă şi să încercăm să nu uităm şi să înţelegem care este obiectivul.

Uneori, uităm acest lucru şi suntem dezorientaţi. Kelim sunt reînnoite tot timpul şi cădem din nou în această lume. “Spargerea Kelim” este descoperită şi ne duce în jos din nou, trebuie să luăm în considerare tot felul de factori externi care ne distrag atenţia de la obiectiv. Prin urmare, grupul trebuie să menţină, să susţină, să consolideze şi să ceară de la fiecare.

În cazul în care, condiţia responsabilităţii reciproce acţionează printre noi, acolo unde fiecare se preocupă de ceilalţi şi este responsabil pentru ei, astfel încât să nu le lipsească nimic şi să aibă tot ceea ce este necesar, atunci, un grup ca acesta este numit Israel (Yashar -El) . Şi astfel, el merită să primescă Tora.

În măsura în care noi păstrăm garanţia în faţa tuturor tulburărilor şi a tot felul de rezultate ale spargerii care sunt descoperite în fiecare moment şi, de fiecare dată consolidăm garanţia şi o reînnoim, atunci, la acest grad, Lumina care Reformează ne luminează. Şi graţie acesteia, schimbăm într-o “împărăţie de preoţi şi un neam sfânt”.

Şi, noi trebuie să explicăm toate acestea oamenilor. Maimonide a spus că, pentru femei şi copii, este necesar să dezvăluim acest secret puţin câte puţin, cu alte cuvinte, să nu le dăm toate explicaţiile de fiecare dată. Dar, Baal HaSulam a scris în articolul Arvut (Garanţia mutuală): a venit momentul să dezvăluim oamenilor adevăratul sens de a servi Creatorul.

Pentru că suntem, deja, în acest gen de criză şi disperare, oamenii simt că au epuizat propriile puteri şi că nu au mijloace de a schimba ceva în lume. Prin urmare, trebuie să le spunem să muncească cu dăruire reciprocă, în forma sa cea mai clară. Numai aşa vom atinge o stare ca aceasta, în care totul va fi bine.

Nici măcar nu este necesar să ascundem asta; trebuie să se transforme în “credinţa” noastră, în fundamentul nostru. Presupunem că lumea trebuie să ajungă la această formă şi asta-i tot!  Sunt opiniile noastre şi cunoştinţele noastre despre care vorbeşte înţelepciunea Cabala. Dacă vom începe să pretindem, atunci vom deforma şi vom distruge munca noastră. Pentru că la un nivel în care spunem o minciună în exterior, trebuie mai întâi să fim îmbrăcaţi în ea, pe plan intern. Şi nu este cazul să facem acest lucru.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 01.10.2013, Shamati 38, “Teama de Dumnezeu este comoara lui”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: