Unul, Unicul, Intregul

Intrebare: De ce este atat de greu sa legi tot ceea ce se intampla in viata de o singura forta – Creatorul?

Raspunsul meu: Este imposibil sa te gandesti la Creator chiar in momentul in care ceva ni se intampla, doar daca Il simtim cu simturile noastre, suntem conectati la aceasta sursa de Lumina, suntem prezenti in El iar El se manifesta in noi.

La orice senzatie sau gand care se naste in noi reactia noastra este sa cautam o mie de alte surse decat Creatorul, intrucat nu Il percepem ca singura forta care umple tot ceea ce exista. Nu are importanta daca vorbim despre ceva ce s-a intamplat acum 5000 de ani sau astazi. Din cauza naturii noastre egoiste, o fiinta umana nu este capabila sa pastreze permanent legatura cu ideea unei forte unice care guverneaza, Creatorul.

Existam intr-o stare de dualitate, din moment ce suntem creati de doua contrarii – Lumina si vasul (receptor) Kli, intunericul si Lumina. Perceptia noastra consta din doua parti: dorinta si senzatie (reactie), si implinire sau vid interior in cadrul dorintei. Una din aceste parti, dorinta, isi are originea direct in Creator, iar cealalta parte, placerea, ne atinge in mod indirect. Suferinta nu vine direct de la Creator,  asadar nu o putem lega de El.

Prin urmare pana cand descoperim Creatorul, atat prin minte cat si prin simturi, afirmatia ca El este “Unul, Unicul, Intregul” este falsa pentru noi. O persoana nu poate afirma ca exista o singura forta care conduce universul atata timp cat, in conformitate cu natura umana, nu este ceva adevarat. Numai atunci cand descopera Creatorul poate spune o persoana ca acesta (Creatorul) este “Unul, Unicul, Intregul”, intrucat atunci poate sa simta asta din interiorul sau.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: