Vibrati la unison cu sunetele Cartii Zohar

Sta scris, „Dezvaluie pe Creator in frica”. Dar ce este frica? Frica se refera la schimbarile interioare, similare cu vibratiile unui instrument muzical, cum ar fi o vioara, o harpa sau o chitara. Aceste vibratii interioare dau posibilitate instrumentului sa faca sunete sau sa dezvaluie sunetul din interior.

Pentru a Il dezvalui pe Creator, trebuie sa intelegem ca „In fiecare zi, chemarea Sa vine de pe Muntele Horev”. Trebuie sa fim gata sa percepem apelul, ca un instrument muzical ce vibreaza impreuna cu sunetul Lui, la unison. Acesta este intelesul dezvaluirii Creatorului in frica. Si atunci Il vom auzi.

Trebuie sa abordam Cartea Zohar cu pregatirea potrivita, cu senzatia unei nevoi insistente de a Il dezvalui si, in acelasi timp, cu senzatia de neajutorare completa si incapacitate de a face asta. Aceste doua impresii ne vor forta sa vibram la unison cu apelul Creatorului, care este ascuns in Cartea Zohar – si atunci ii vom dezvalui sunetul.

O persoana va simti, treptat, ca devine instrumentul Creatorului, iar intregul univers trece prin ea ca fluxuri enorme de energie, unde si revelatie. Insa persoana nu e doar o bucata amortita de lemn – materialul din care e facut instrumentul. Mai degraba, fiind la unison cu Creatorul si producand aceleasi vibratii, persoana devine egala cu El. Ea este gata sa se anuleze complet pe sine, pentru a participa la aceleasi miscari si schimbari ca si Creatorul, care ii da persoanei cunoasterea si calitatile Sale.

Ca urmare, atunci cand citim Cartea Zohar, trebuie sa ne anulam pe noi insine, ca un embrion si sa incercam sa absorbim sunetele acestei carti.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed