Vreau Lumina!

Întrebare: Mi se pare că nu înţeleg: Ce este Lumina care reformează? Şi cum o pot cere în timpul studiului?

Răspuns: 1. Chiar la început, încearcă să recunoşti înăuntrul tău, toate aceste calităţi despre care vorbeşte Zoharul. Încearcă să discerni unde sunt în interiorul tău, scotoceşte în interiorul dorinţelor tale, gândurilor tale şi înăuntrul tău.

În acest fel îţi măreşti Kelim-urile interioare, dorinţele şi calităţile percepţiei. În timp ce cauţi printre ele, începi să faci diferenţa între ele. Dar toate aceste calităţi există deja în tine.

2. Dacă nu am o nevoie de corecţie, atunci pentru mine cuvintele Lumina care reformeaza sunt lipsite de viaţă. Daca am nevoie de corectie atunci aştept această Lumină. Dar dacă nu am această nevoie, atunci nu ştiu ce este această Lumină.

Mi se spune, Trebuie să aştepţi Lumina să vină. Bine, atunci să vină. Înţelepţii spun că este bună  şi eu sunt de acord. Dacă asta este atitudinea mea, atunci nu o pot atrage.

Este scris că cinea trebuie să aştepte salarea în fiecare moment. Salvarea Creatorului apare dintr-o clipire. Este vorba exact de Lumina care corectează, Lumina care reformează, care ne aduce înapoi la Creator.

Acţiunea pe care o cerem de sus trebuie să fie întotdeauna precedată de dorinţa noastră, de nevoia pentru ea. Altfel nu se va întâmpla niciodată. Fie provocăm suferinţa în noi din proprie iniţiativă, care este suferinţa din iubire, o dorinţă pasională pentru Lumină, fie ea va veni în forma unor suferinţe coercitive, prin calea Beito (în timpul normal).

Totuşi, fără suferină, fără o întrebare şi fără o dorinţă, nu pot obţine Lumina care corectează. Şi asta pentru că Lumina este în repauz absolut. Ne trebuie doar dorinţa astfel încât Lumina care corectează să ne influenţeze.

Putem spune că Lumina este prezentă înăuntrul dorinţei, dar este revelată numai atunci când această dorinţă atinge măsura corectă.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 4/12/11, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed