Vreau sa fiu copil!

Intrebare: Cum predam Cabala copiilor?

Raspuns: Este foarte simplu sa explici orice fenomen unui copil. Pare greu doar pentru noi; cu toate acestea nu este chiar asa.

Este scris ca a invata un copil seamana cu a scrie pe o foaie alba de hartie, unde noi, adultii, trebuie sa scriem mazgalelile noastre. Pentru inceput trebuie sa ne neutralizam  gandurile, dorintele, prejudiciile si ideile preconcepute, sa stergem multe lucruri din ele si doar dupa aceea sa incercam sa scriem ceva. Dar experienta ne arata ca este mai usor sa lucrezi cu copiii.

Am drept exemplul experienta cu fiul meu. Cand am inceput sa studiez cu Rabash, a trebuit sa repet materialul de citit in timpul lectiei acasa. Fiul meu de sapte ani statea langa mine, si eu citeam textul pentru a putea intelege mai bine materialul. Am vazut ca incepuse sa il inteleaga si sa si-l aminteasca mai bine decat mine. Ii puneam intrebari si el imi raspundea corect.

Apoi am inteles ca cu cat mai pura era persoana, chiar daca doar un copil, cu atat mai natural era sa inteleaga Cabala. Si asta pentru ca in realitate este o stiinta naturala, si noi vedem asta la copii. Sunt invidios sa vad cat de bine inteleg totul!

Multe lucruri le memoreaza prin simpla repetitie, chiar daca nu are sens pentru ei, pentru ca mecanismul senzorial nu a fost inca dezvoltat. Senzatia va veni mai tarziu, in timpul eruptiei hormonale. Dar pana atunci ei deja vor fi plini de legi si formule. Deci odata ce hormonii lor incep sa lucreze si dorintele sa dea navala, ei deja vor stii cum sa lucreze cu ele.

Din  Lectia 6, Conventia WE! 4/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: