Zohar: Povestea vietii sufletelor noastre

In timp ce citim Zohar-ul, trebuie sa ne marim constant efortul ca sa vedem sistemul de conectare al sufletelor sau „reteaua „ spirituala in spatele fiecarui cuvant. In spatele numelor Shimon, Reuben sau Gad, „soldul drept„ si „soldul stang„ ale taberei lui Israel, anumite actiuni, sau „serpi„ care sunt nu o decizie buna sau rea, ci miscarea sa si aspiratia sa asociata unei actiuni ale momentului.

Asadar, este de dorit sa percepem Zohar-ul ca pe o poveste a conectarii noastre, o poveste despre imagini sau un model care este asteptat sa se desfasoare intre noi. Nu exista nici un dubiu ca intotdeauna va apartine acestei stari si trebuie doar sa il descoperim. Acesta este  motivul pentru care citim Zohar, sa aspiram pentru descoperirea povestirii sale.

Si acum, trebuie sa facem ce putem mai bine sa ne conectam la aceasta povestire si sa nu deviem de la ea gandindu-ne ca Zohar vorbeste despre locuri si evenimente indepartate. Toate acestea se intampla intre noi chiar acum : in interiorul conectarii, garantiei reciproce si miscarii noastre colective.

Din partea a 2a  Lectia zilnice de Cabala 10/11/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: