A dori daruirea

Dupa multe incarnari (Gilgulim), la un moment dat apare in om punctul din inima (Reshimo)– o trezire initiala pentru spiritualitate.  Ea este compusa din doua forte: 1) golul simtit de persoana rezultat din inutilitatea acestei existentetranzitorii, zadarnice  si disperarea de a fi incapabila sa gaseasca implinirea in aceasta lume si 2) O scanteie interioara care determina persoana sa caute ceva necunoscut care exista dincolo de aceasta lume.

Pe de o parte (coborarea), este disperarea; pe de alta (ascensiunea), este o scanteie. Ca rezultat, persoana isi stabileste drumul. Impreuna, aceste doua forte formeaza Reshimo in om: o noua directie in existenta sa.

Acest Reshimo conduce persoana catre invatator si grupul care studiaza Cabala. Mai tarziu, ea realizeaza treptat ca va fi capabila sa construiasca forta daruirii sau echivalenta cu Creatorul doar prin conectarea cu alte Reshimo similare acesteia. Aceasta este singura alegere libera si singurul act de vointa din viata.

Succesul unei persoane este determinat de gradul in care este capabila sa creasca scanteia cu ajutorul grupului, impotriva tuturor obstacolelor personale. Daca ea reuseste sa o sporeasca, va simti nevoia de credinta (daruire) si pentru altii (mijloacele). Totul este definit de sansa primirii (absorbtiei) a efectelor mediului spiritual (recomandarile profesorului si opinia colectiva a grupului).

                                                             

Mediul nu este doar grupul sau prietenii, ci si Sechina (Divinitatea). Conectarea mea cu ei este conectarea cu Sechina, Malchut a Lumii Atzilut, sufletul colectiv a lui Adam. Unitatea prietenilor anuleaza ego-urile lor si dobandirea proprietatii de a darui trezeste un raspuns din partea Sechina si primirea Lumina corectiei de la aceasta, Ohr Makif.

Astfel, o persoana intra in interactiune cu Lumina Inconjuratoare (Ohr Makif) care o poarta catre revelarea proprietatii daruirii (credintei) in sine insusi. Si in aceasta proprietate, ea reveleaza Lumina Interioara (Ohr Pnimi). Toata munca noastra este destinata cresterii dorintei pentru proprietatea de a darui prin mediul corect si importanta acestuia. Nu poate fi invatata; aceasta munca este descrisa ca vom face si vom auzi.

O persoana face eforturi sa se conecteze cu grupul in ciuda faptului ca nu simte aceasta nevoie. In schimb, ea primeste suport si nevoia colectiva, dorinta, acumulata de prietenii dn grup: nevoia pentru credinta si daruire.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 21.09.2010, Cine depune marturie pentru om

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: