Ce ai facut vreodata de unul singur?

Intrebare: De ce permite Creatorul unor anumite persoane sa comita crime brutale?

Raspuns: Stiinta Cabala ilumineaza intrebarile despre perceptia realitatii, liberul arbitru si natura umana, aratand ca o persoana care traieste in aceasta lume nu are liber arbitru. De aceea, ea nu comite un act constient.

O persoana poate obtine liberul arbitru numai printr-un grup Cabalist, care este un grup format din oameni conectati pentru a obtine un scop spiritual. In acest caz, o persoana primeste sau castiga cateva grade de actionare libera. Totusi, aceia care nu au dobandit un nivel in spiritualitate si nu au reconciliat doua forte opuse, actiunea si intentia, nu actioneza deloc!

Ei ajung la sfarsitul vietii, ca si cum nu ar fi trait. In alte cuvinte, ei nu au trait ca oameni. Este corpul lor biologic cel care a trait, la fel ca orice tip de animal. Este o viata dictata numai de natura instictiva. O persoana se poate ridica deasupra acestei naturi, numai prin credinta deasupra ratiunii, cand doreste sa dobandeasca o natura diferita.

Unirea acestor doua naturi, Superioara si inferioara, este privita ca umanul din el. Numai o persoana care dobandeste asta poate spune ca a facut actiuni independente, care merita pedeapsa sau recompensa. Cu alte cuvinte, numai un Cabalist poate fi judecat pentru actiunile sale. O persoana obisnuita nu poate fi judecata, deoarece ea actioneaza conform cu ordinele Naturii. Ea urmeaza o ruta si nu face nimic din proprie initiativa.

Cu toate acestea, in lumea noastra sunt necesare masuri de sanctionare. Totusi, nu le administram din proprie initiativa, ci din ordine de Sus, cu toate ca se intampla prin intermediul legislaturii guvernamentale, a instantelor judecatoresti si a organelor de aplicare a legii. Toate acestea exista pentru a ne accelera dezvoltarea!

Aceasta este Guvernarea Superioara asupra tuturor oamenilor, care sunt ca niste marionete, cu scopul de a-i aduce mai aproape de punctul unde au libera alegere.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 31.08.10, Care sunt cele doua actiuni in timpul coborarii?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed