Trecerea ingusta spre Libertate

Sufletul nostru este impartit in doua parti Galgalta ve Enaim (GE) sau 248 de dorinte si AHP (Aozen, Hotem, Peh – Urechea, Nas, Gura) sau 365 de dorinte. Trebuie sa corectam dorintele din GE in „daruire de dragul daruirii” si apoi AHP in „primire de dragul daruirii”. Libertatea noastra de alegere se situeaza intre ele, in mijloc, in spatiul special numit treimea din mijloc din Sfirat Tiferet.

Deasupra, in GE sunt Keter, Hohma, Bina, Hesed, Gvura, iar dedesubt Netzah, Hod, Yesod si Malhut. Intre ele, Tiferet cu treimea din mijloc de Tiferet numita Klipat Noga (Coaja Noga), exact locul liberii noastre alegeri. Este ca gatul ingust al clepsidrei. Deasupra sunt dorintele noastre de daruire, dedesubt, dorintele noastre de primire, si in mijloc, intre daruire si primire, este lasat cu un spatiu gol. Nu este ambivalent (coexista concomitent cele doua aspecte radical diferite), cand nu stiu care implinire egoista sa o prefer si sa o aleg, ci mai degraba este o trecere catre un spatiu complet nou, este o noua dimensiune. Daca o gasesc si trec prin ea, atunci voi trai acolo, in aceeasi dimensiune cu Creatorul.

Prin acest tunel ingust, suntem adusi intr-o lume noua, ca si cum ne-am naste din mama in lume si am realiza libera noastra alegere.

Din partea a patra a Daily Kabbalah Lesson 10/15/10 , „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed