Noua formula pentru succes

Intrebare: Mecanismul dezvoltarii dorintei in lumea noastra este simplu, si am acumulat mii de ani de experienta in asta. Ce noua cunostinta ne ofera stiinta Cabala privitor la folosirea dorintei?

Raspuns: Cabala ofera intentie; nimic altceva nu este necesar! Creatorul a creat dorinta de a primi placere si El o conduce sa evolueze. Aceasta dorinta este egoista, facandu-ne pe noi sa alergam constant dupa orice ar putea-o satisface. Asemenea comportament caracterizeaza nivelele existentei mineral, vegetal si animal. Totusi, in timpul nostru, dupa milenii de crestere, am evoluat in sfarsit la nivelul uman (Adam), care este o stare total diferita a existentei. Un om este independent de tipurile de existenta nemiscat, vegetativ si animat.

Pentru o fiinta umana, cel mai important lucru este intentia, sau motivul de ce posed eu nivelele minral, vegetal si animal? Pentru ce traiesc? Se intreaba despre scopul vietii si cand o persoana isi pune aceasta intrebare, ea vine la Cabala. Este o inclinatie total noua, in care nu depind de evolutia anterioara a dorintei mele. Am evoluat, dar acum ce se intampla? Acum, in fata mea se afla ceva complet nou, misterios si necunoscut.

Criza umana de astazi este formula crizei dezvoltarilor noastre anterioare, care nu mai functioneaza! Perioada anterioara a evolutiei s-a terminat, in care singurele forte care operau erau Lumina si dorinta, placerea si foamea. Acum vad ca acolo este implinire si simt o nevoie pentru ea, dar nu inteleg cum sunt conectate acestea doua.

Anterior, asta lucra foarte simplu: cu cat era mai mare dorinta, cu atat era mai mare satisfactia. Dar astazi, chiar daca dorinta mea este enorma, prind si ma bucur de ce vreau pentru un moment si apoi dispare. Ca rezultat, nici nu mai vreau sa alerg dupa placeri. Totusi, trebuie sa ma implinesc cu ceva. Cu toate acestea nu am nimic care sa ma mai satisfaca. Realizati ce dezastru este asta?

Omenirea nu stie cum sa rezolve situatia. Asta conduce la razboaie, crime, brutalitate si terorism, pentru ca in momentul in care omul experimenteaza senzatia de gol si de dor, este dispus sa faca orice este necesar pentru a gasi cel putin o mica satisfactie, chiar si pentru un singur moment!

Noi trecem acum prin aceatsa perioada de tranzitie. Dorinta egoista si-a completat evolutia pe planurile mineral, vegetal si animal ale existentei. Acum trebuie sa creasca, ca om, adica similar cu Creatorul. Aceasta este o forma absolut noua, unde cineva lucreaza in daruire, reversul la tot ceea ce a facut inainte.

Nu intelegem aceasta actiune si nu intelegem de unde sa luam puterea pentru ea. Nu avem mintea, dorinta si mediul pentru ea. Avem numai stiinta Cabala si chiar si aceasta este disponibila numai pentru aceia care au descoperit-o deja. De aceea facem asa de mari eforturi pentru a o disemina, pentru ca vrem sa acceleram evolutia si sa oferim remediul bun in avans, inainte ca noua busitura sa loveasca.

Altfel, nimeni nu va sti ce sa faca cu aceasta viata: nici politicienii, nici sociologii nici psihologii sau oricare alti oamenii de stiinta. Omenirea va renunta si va fi de acord cu orice fel de existenta, sperand sa ascunda ceea ce se intampla cu adevarat si sa continue sa traiasca cumva.

Din partea a patra a Lectiei zlinice de Cabala, 30.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: