“Ce putem face pentru a pregăti umanitatea pentru crize iminente?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce putem face pentru a pregăti umanitatea pentru crize iminente?

Trebuie să ne îmbunătățim educația, astfel încât să învățăm cu toții că problemele și crizele noastre sunt rezultatul dezechilibrului nostru cu natura, deoarece natura este altruistă iar noi suntem egoiști.

Până când nu ne schimbăm de la egoism la altruism și procedând astfel să ajungem la echilibru cu natura, nu vom reuși să semănăm cu natura la nivelul ei „uman” sau „vorbitor”. La urma urmei, toate celelalte niveluri – nivelurile mineral, vegetal și animal – seamănă instinctiv cu natura. Cu toate acestea, la nivel uman, avem libertatea de a alege.

Prin propria noastră alegere liberă, prin eforturile noastre personale, realizăm echilibrul și adaptarea cu natura. Vom simți apoi eternitatea, perfecțiunea și armonia prezente în sfera altruistă a naturii în afara naturii noastre egoiste înguste.

Altfel nu avem niciun fel de simţire a naturii, ci doar opusul ei. Simțim partea opusă a naturii în fenomenele negative pe care le experimentăm la nivel ecologic, fizic și fiziologic (boală), la nivel vorbitor (depresie, anxietate, sinucidere, abuz de droguri și divorț) și în sfera socială (terorism , războaie și violență).

Primul pas pe care trebuie să-l facem imediat pentru a evita coliziunea noastră cu o problemă globală, un rezultat al catastrofelor – este să explicăm umanității motivul nenorocirilor noastre, care este doar în atitudinea noastră față de celălalt.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman.. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed