Inversarea – întoarce-te la natură

Avem nevoie să înțelegem că metoda conexiunii oferită de Cabală nu obligă omul ci, mai degrabă, și într-un mod foarte real, îi aduce beneficii. Ea face posibilă evitarea loviturilor și o viață bună, deoarece nu este nimic mai bine decât să fii în echilibru cu natura.

Să spunem că în acest moment îmi este frig, iar cuiva de lângă mine îi este cald. Animalele aproape că nu au deloc aceste senzații: nu au nevoie să se îmbrace ori să se dezbrace într-o temperatură de la +37 de grade la -37 de grade Celsius.

Trebuie să ne aducem pe noi înșine în conformitate cu natura, însă în schimb ne grăbim în oricare altă direcție. Asta este întreaga problemă. Omul are nevoie să înțeleagă că este mai bine să existe în interiorul legilor clare ale dezvoltării umane, pentru că în acest fel înotăm întotdeauna cu cel mai benefic curent.

Natura este un singur sistem și astfel se comportă cu toți oamenii, ca și cum ar fi un singur om. Și cu cât suntem mai puțin împrăștiați între diferite scopuri, diferite opinii și mai mult îndreptați spre un singur scop, spre o singură opinie, într-o singură direcție, cu atât mai aproape venim de natură, spre curentul ei și, în această măsură, vom începe să primim toate beneficiile de la ea.

În acest moment nici măcar nu ne putem imagina ce legi și ce oportunități vom dezvălui. Omul nu va trebui să depună niciun efort în lumea materială. Deja descoperim că prin ajutorul metodelor simple se pot obține de multe ori mai multă energie decât putem obține acum, să mărim exponențial înmagazinarea ei.

În natură sunt ascunse asemenea posibilități și nimic nu se cere de la noi. E ca și cum am face o “inversare”, o reîntorcându-ne la natură, iar în acest proces să ne regăsim în cea mai pozitivă și benefică stare.

Tot ceea ce ne-a preocupat până în acest punct este nevoia de a ne proteja de toate loviturile posibile și de amenințări și să ne furznizam nouă înșine ceea ce este necesar. Însă, atunci când obținem echilibrul cu natură, nu vom mai avea nevoie de asemenea metode de protecție față de ea. Natura va deveni prietenoasă cu noi, mai degrabă decât să fie la fel de ostilă precum este acum.

Din partea a doua a lectiei zilnice de Cabala din 2/3/16, Lectie pe subiectul: “Mismah Arosa (Documentul de la Aros),” “Ce trebuie facut?”

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed