Afirmarea „Eu-ului” cuiva

271Întrebare: Cum ne putem uni? Pentru o persoană ambițioasă, puternică în mod natural, nu există nimic mai odios decât egalitatea socială.

Răspuns: El poate rămâne așa cum este. Nimeni nu ia nimic de la el. Cine îi interzice să fie bogat? Cine îi interzice să se realizeze în politică, în artă, în știință, în orice? De ce ar trebui să se scufunde în clasa de mijloc? El nu trebuie să facă asta.

Vorbim despre egalitatea socială. Dar nu că toată lumea va fi egală. Nici noi nu suntem creați egali din fire. Suntem egali prin faptul că fiecare ar trebui să-și înțeleagă locul în sistemul integral și să interacționeze cu restul.

Sunt printre noi cei care aparțin capului, mâinilor, corpului sau picioarelor corpului comun al societății noastre. Fiecare dintre noi este diferit. Această diferență se va aplica în continuare în viitor. O bucătăreasă (o persoană necalificată) nu va conduce statul. Ea nu va putea face acest lucru și nu este nevoie să o forțezi să o facă.

Iar oamenii care pot conduce vor conduce. Și vor fi mândri de asta! Adevărul este că cel care stă în vârf și vrea să guverneze primește plăcere sau împlinire din aceasta.

Dă-i această oportunitate, doar învață-l cum să gestioneze corect. Și apoi pe lângă asta, va primi împlinire de la toți ceilalți.

O persoană are nevoie de împlinire interioară. Chiar și milioanele sale din bancă îi dau doar senzația că este plin, un sentiment, nimic mai mult! Dă-i acest sentiment din munca sa, din creativitate.

Politicienilor le place să creeze pentru că  politica este aceeași artă. În orice caz, la fel ca știința, finanțele și orice altceva, oamenii fac asta pentru a se simți ca și creatori în această viață.

Acest lucru îi interesează. Și zerourile din bancă sau diplomele postuniversitare vorbesc pur și simplu despre ceea ce au făcut în viață. Aceasta este o afirmare a „eu-ului” lor.

Din „Close-up. Speranță pentru pace” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: