Ai grijă de cercurile tot mai largi ale umanității

Întregul univers vine dintr-un singur punct. Așadar, Creatorul, forța superioară a dăruirii, este revelat în relație cu ființele create. Creatorul este punctul central al creației. Înțelepciunea Cabala a apărut din toate atingerile forței superioare pe care ființele umane le-au obținut vreodată. Dacă urmăm sfaturile Cabaliștilor, noi putem să obținem aceleași revelații. Cabala este o înțelepciune originală, practică ce se ocupă de revelația Creatorului.

Noi putem să vedem doar ce primim de la Creator, iar asta este baza pentru toată înțelepciunea noastră. Așa descoperim ce ne împiedică să revelăm Creatorul: egoismul nostru, dorința de a ne bucura, care ne limitează. La început noi nu simțim nicio piedică în egoism. Totuși, atunci când încercăm să recunoaștem și să simțim forța superioară acționând asupra noastră și să simțim bariera, inabilitatea de a o percepe cu inima și mintea noastră, atunci noi înțelegem că cauza este în forța egoistă care se opune revelației Creatorului.

Însă după corecție, forța egoismului se schimbă din rea, dăunătoare și din ascunderea în opuse în forța de revelare și devine ajutorul nostru. Prin restricționarea egoismului, acoperindu-l cu un ecran și ridicând lumina reflectată, noi putem să revelăm Creatorul în această lume: calitatea dăruirii, iubirii și a conexiunii – toate acele proprietăți pe care noi nu le avem prin natură.

Astfel forța de ascundere devine forța de revelație, forța respingerii devine forța conexiunii, iar noi ne regăsim stând în fața Creatorului. În același timp noi descoperim că am devenit similari cu El după toate corecțiile pe care le-am primit. Așa este revelată conexiunea noastră cu Creatorul. În măsura în care noi obținem gradual nivelele perfecțiunii, noi ajungem să cunoaștem Creatorul și în conformitate cu asta noi simțim că toată lumina, întregul suflet comun strălucește în fiecare din noi.

Prin urmare, forța respingerii este necesară; până la urmă mulțumită ei are loc mai târziu toată revelația.1

Dacă îmi este teamă să cad, trebuie ca tot timpul să am grijă de căile de a reînnoi conexiunea noastră. Forța inerției nu lucrează aici. De îndată ce încetez să fac un efort, eu imediat mă opresc. Așa că chiar și să rămân în aceeași stare, eu trebuie să mă gândesc la reînnoirea ei în fiecare secundă. Chiar și mai mult de atât dacă vreau să întăresc această stare, constant trebuie să caut feluri de a adaugă iubire și să îi trezesc pe alții să simță un gust nou, putere în plus.

Temându-mă de o cădere, eu tot adaug efort și în fiecare secundă simt un pic mai mult aer, mai mult gust. Acesta este un sentiment foarte important că tu adaugi constant și guști în plus.2

În măsura în care mă gândesc la avansarea grupului, eu accelerez avansarea mea în spiritualitate. Prin extinderea vasului meu spiritual (Kli) mai mult și mai mult și având grijă de cercurile tot mai largi până când acoperă toată umanitatea, eu mă mișc tot mai repede. Acesta este un sistem foarte simplu; singura problemă este că egoismul nu ne permite să acționăm.3

Din lecția 5 de la Congresul din deșert 2020, Conectarea la punctul central

1 Minutul 0:20

2 Minutul 1:13:30

3 Minutul 1:42:05

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: