Când apare nevoia pentru Tora?

746.03Întrebare: După ce au părăsit Egiptul, oamenii s-au apropiat de Muntele Sinai pentru a primi Tora, învățătură spirituală. De ce nu au avut nevoie până acum?

Răspuns: Pentru că omul se dezvoltă ca un copil mic. Nu are nevoie de instrucțiuni pentru primii ani din viață. Mai târziu începem să-l învățăm. El pictează poze, totul i se arată și i se explică și este învățat la școală. Adică, trebuia să fie inclus treptat în societate în forma corectă.

Comentariu: Dar a apărut o cerere în rândul oamenilor: „Dă-ne un astfel de sistem, astfel încât să nu ne mai urâm reciproc!”

Răspunsul meu: Vorbim despre o națiune matură care a trecut printr-o mare suferință și și-a dat seama că, dacă nu sunt conectați, atunci forța care le influențează le va afecta negativ.

La urma urmei, o națiune care nu este unită împarte forțat această forță și se manifestă în contradicții în fiecare față de ceilalți. Firește, toată lumea va suferi. Deci, au cerut instruire.

După ce l-au primit, au început să meargă mai departe și au rătăcit în deșert timp de patruzeci de ani până când a murit acea generație care știa cum este să fii sclav, adică să fii în dorințele egoiste ale cuiva pe care le răsplătești și care par necesare și bune … lucrează pentru egoismul tău și vei fi bine.

Această generație a trebuit să moară, adică să abandoneze complet utilizarea egoismului de dragul propriei persoane. Acum, pe măsură ce ne apropiem de ultima generație, acest lucru ar trebui să funcționeze în noi. Trebuie să ne dăm seama că nu avem altă cale decât să ne ridicăm deasupra egoismului, în uniune pozitivă unul cu celălalt.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 19.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: