Când nu există împlinire interioară

926.02Întrebare: Crezi că astăzi mulți oameni pun întrebarea despre sensul vieții?

Răspuns: Da. Chiar și în cadrul organizației noastre, există deja milioane de astfel de persoane din întreaga lume.

Pe de altă parte, putem vedea din nivelul depresiei, divorțului, terorismului și dependenței de droguri că aceasta este o evadare din viață și numai pentru că o persoană nu poate găsi un răspuns la întrebarea despre sensul vieții.

Drogurile și depresia sunt principalele flageluri în lume. Și nu putem face nimic în acest sens. În Europa de Nord, sinuciderea reprezintă un procent uriaș din toate incidentele.

Comentariu: Se pare că, cu cât oamenii sunt mai dezvoltați, cu atât sunt mai predispuși la depresie.

Răspunsul meu: Ei au de toate și nu au nimic. La asta ar trebui să ne aducă dezvoltarea și relațiile noastre.

S-ar părea că nu este nimic în neregulă cu noi. Avem de toate: frigidere, mașini de spălat, televizor, radio, internet, calculatoare, mașini de spălat vase, mixere, orice vrei. De ce altceva mai are nevoie o persoană? Puteți să vă odihniți și să lucrați mai puțin. De ce trebuie să muncești atât de mult? Sunt mulți șomeri, nu-i așa? Putem împărți ziua de lucru între mai mulți oameni și ne odihnim a doua jumătate a zilei. Dar ce va face atunci o persoană? Nu se poate împlini pe sine, se va simți complet pierdut.

Îmi amintesc când eram la școală, profesorul ne spunea cât de fericiți vom fi atunci când vom crește: „Astăzi oamenii lucrează opt ore. Voi veți lucra patru ore, iar în restul timpului vă veți odihni, veți face sport, veți merge în pădure sau pe malul râului, și așa mai departe. ”

Am crescut și s-a dovedit că este mai bine să nu mergi în pădure sau pe râu, deoarece acestea sunt pline de nitrați și acizi. Chiar și la mare, înot doar în anumite locuri și, după aceea, trebuie să mă spăl bine. Și acum lucrăm nu opt, ci douăsprezece ore. Oamenii vin acasă doar pentru a dormi suficient și fug din nou la muncă.

Deci la ce am ajuns? Unde este această libertate a unei persoane?

Comentariu: Astăzi o persoană nu mai poate fi nici măcar cu sine însăși fără a fi ocupată cu ceva.

Răspunsul meu: Da, îi este frică să fie singur cu el însuși. Acesta este motivul pentru care se ține ocupat cu munca.

Întrebare: Crezi că dorința unei femei de a face carieră este, de asemenea, o evadare din natura ei, din ea însăși?

Răspuns: Aceasta este o încercare de a îndeplini cumva ceea ce familia, soțul și copiii ei nu îi pot oferi. Nu mai mult de atât. De fapt, o femeie nu are nevoie de carieră, la urma urmei, totul este artificial, nefiresc și chiar dăunător. Vom vedea dovada pentru asta mai târziu. Același lucru este valabil și pentru un bărbat.

O persoană nu ar trebui să lucreze timp de douăsprezece ore pe zi, nici zece, nici opt. Ar trebui să lucrăm nu pe baza a cât pot câștiga într-o zi, ci pe baza a cât de mult am nevoie pentru a exista normal.

Nu ar trebui să încălcăm natura, să o secătuim, să o poluăm, pentru că până la urmă, ne aflăm într-o lume în care acum trebuie să lucrăm pentru a ne corecta cumva greșelile.

KabTV „Close-up” 08.11.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: