Care este pericolul de a nu cunoaște relația corectă

Întrebare: Credeți că actuala pandemie va schimba valorile oamenilor? Sau va trece puțin timp și totul va fi uitat?

Răspuns: Cred că acest lucru nu va trece în două săptămâni sau două luni, ci se va întinde mult timp. În opinia mea, acest lucru va dura de la șase luni pana la un an, cel puțin. Pământul este epuizat, oamenii sunt epuizați, astfel încât relațiile umane se vor nivela treptat. Vom începe să ne dezvățăm de interacțiunile egoiste din trecut.

Trebuie doar să avem grijă să înlocuim această interacțiune cu ceva binevoitor și bun; în caz contrar, oamenii vor fi doar în pierdere și nu vor ști cum să se conecteze între ei.

Anterior, am înțeles din punctul de vedere al câștigului egoist că putem aborda o anumita persoană, o alta este imposibil de abordat și că o putem aborda doar într-un anumit fel. Iar acum, dacă oamenii încetează să fie chiar și în comunicarea egoistă corectă, se pot întâmpla lucruri foarte neplăcute.

Precum un copil care se apropie de altul, smulge ceva de la el, fără ca măcar să ne dăm seama de ce sau cum, pur și simplu instinctiv, pentru că vrem, la fel, putem începe să ne tratăm reciproc dacă pierdem chiar și principiile egoiste ale relațiilor.

Sincer vorbind, îmi este foarte frică de aceste stări. Sunt mai rele decât războaiele, deoarece nu există nicio comunicare în ele. Dacă nu ne mai înțelegem unii pe alții, pur și simplu vom înceta să mai acordăm atenție acțiunilor noastre și consecințelor pe care le pot provoca la alți oameni. Acest lucru este foarte înfricoșător.

Întrebare: Nu crezi că această situație, dimpotrivă, unește oamenii? La urma urmei, când lucrurile stau prost, oamenii știu să facă echipă. De aceea ni se oferă situația actuală de sus, astfel încât să înțelegem și să simțim cât de important este să ne avem unii pe alții. Sau crezi că, dimpotrivă, ne va împărți și va fi, așa cum ai spus, mai rău decât războiul?

Răspuns: Cred că fiecare națiune are propriul său caracter, propria sa atitudine față de oameni, față de lume. Cunosc bine rușii și simt profunzimea atracției lor unul față de celălalt. Cert este însă că toate acestea funcționează doar la un nivel foarte mic de percepție egoistă.

În condiții groaznice, cum ar fi lagărele de concentrare sau asediul Leningradului, acest lucru nu poate funcționa întotdeauna. Deci nu aș spera la un astfel de rezultat.
Cred că este necesar să atragem forța pozitivă a naturii în lumea noastră prin toate modurile posibile. Este ascunsa, există. Natura constă din două forțe opuse. Forța negativă, care este cel mai mult activă in prezent, trebuie să fie inversata cu cea pozitivă. Acesta este singurul mod în care ne putem asigura viitorul pentru noi, copiii noștri și nepoții noștri.

Din programul KabTV „Întâlniri cu Cabala: Victoria Bonya”, 29/03/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: