“Care este scopul dreptului public internațional dacă nu există mecanisme eficiente de aplicare a acestuia?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este scopul dreptului public internațional dacă nu există mecanisme eficiente de aplicare a acestuia?

Astăzi, dreptul internațional este în mâinile politicienilor speculanți care îl folosesc pentru obiectivele lor egoiste. Soluția pentru această problemă poate avea loc cu condiția ca noi să ne schimbăm valorile sociale în cele altruiste. Cu o astfel de schimbare, putem afecta schimbarea pozitivă a relațiilor dintre oameni și dintre țări. Dacă faceți acest lucru, va avea un impact fundamental asupra atitudinilor noastre tot mai rele față de conexiunile pozitive. Este necesar ca valorile altruiste să fie baza tuturor acordurilor internaționale.

Desigur, nu există doar un drept internațional astăzi și prin urmare, nu există nici mecanisme eficiente pentru a-l aplica. Doar cu condiția ca acesta să fie altruist și orientat spre beneficiul umanității, ca omenirea să vrea ca astfel de legi și o astfel de guvernanță să fie puse în aplicare și să înțeleagă nevoia lor, va apărea o formă mondială de guvernare.

Astăzi, descoperim, de asemenea, că ONU nu își îndeplinește sarcina. Nu poate face acest lucru, deoarece este ca o jucărie, un mijloc în mâinile politicienilor și nu reușește să realizeze ceea ce ne bazam și speram în trecut că va face. Am putea forma încă o mie de organizații internaționale, fie că sunt altruiste sau egoiste, și guverne – dar aceeași situație va continua până când le vom schimba fundamentul: o transformare pentru ca acestea să fie în beneficiul umanității, întărită de înțelegerea legii generale a naturii .

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed