Ce înseamnă coborâre în Spiritualitate?

Întrebare: Ce înseamnă coborâre în Spiritualitate și, în funcție de ce urcăm sau coborâm?

Răspuns: Scopul Creației este de a obține o revelare deplină a Creatorului și o astfel de revelare este realizată în măsura în care proprietățile noastre sunt similare cu proprietățile Sale. Prin urmare, ascensiune se referă la similaritatea calităților omului cu ale Lui sau, înălțarea la El într-o măsură mai mare decât înainte. Coborâre se referă la distanțarea noastră de El.

Creatorul este proprietatea dăruirii și iubirii absolute. Dacă ne apropiem mai mult de El, adică dacă dobândim această proprietate, atunci urcăm la El ca și cum am urca un munte. Cu toate acestea, dacă apare în noi egoism suplimentar pe care nu l-am acoperit încă cu dăruire și dragoste atunci, sub influența lui, coborâm de pe munte.

Întrebare: Este ca și cum inspirâm și expirăm. Înainte de a mă ridica trebuie întotdeauna să cad. Se dovedește că un nou strat de egoism este dezvăluit. Asta este ceea ce numim coborâre?

Răspuns: Da. Deși, în general, aceasta nu este o cădere. În Cabala, aceasta se numește „creștere în linia stângă”, deoarece nu poți urca fără un nou strat de egoism.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 27/03/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: