Ce înseamnă să-ți pară rău pentru public?

Baal HaSulam, „Oricui îi pare rău pentru Public”: Așadar, un servitor al Creatorului căruia nu îi pare rău pentru public, ci simte doar lipsa lui personală, receptacolul său pentru abundență, de asemenea nu este mare. Ca rezultat, el nu va putea să primească revelația colectivă a Dumnezeirii în forma de confort a publicului, deoarece nu a pregătit un Kli pentru a primi acest discernământ colectiv, ci doar discernământul său individual.

În mod contrar, cel căruia îi pare rău pentru public și simte problemele publicului ca pe propriile probleme este recompensat că să vadă revelația completă a Shechina, însemnând confortul întregului Israel. Deoarece lipsa lui este o lipsă colectivă, abundența Kedusha [sfințeniei] este de asemenea colectivă.

Cum poate un Cabalist să simtă întristarea publicului? Până la urmă, publicul are dorințe corporale obișnuite cum ar fi hrana, sexul, banii, onoarea și cunoașterea. Ar trebui ca el să regrete căci cuiva îi lipsesc banii sau onoarea? Nu. Unui Cabalist îi pare rău că publicul este scufundat în asemenea dorințe, încât este recompensat că să vadă corecția publicului.  Un Cabalist se roagă pentru public și primește Lumina de Sus, pentru a o transmite oamenilor, să-i corecteze și să-i împlinească. Această corecție face ca o persoană să fie capabilă să devină un canal pentru lumină.1

Restricționarea egoismului de dragul conexiunii

Noi nu ne afundăm în studierea diferențelor noastre, ci pur și simplu încercăm să ne conectăm și să ne vedem pe noi, înșine ca un singur om. Fac o restricție de dragul conexiunii și, astfel, îmi restricționez egoismul pentru a face loc pentru conexiunea cu un prieten.

Restricția nu poate să fie egoistă. Dacă mă restricționez pentru mine, însumi, doar îmi pare că îmi restricționez egoismul. Adevărată restricție se întâmplă tot timpul, doar de dragul acceptării celuilalt, iar rezultatul final ar trebui să fie tot timpul în gândul inițial. Vreau să mă conectez cu prietenul și să îi ofer loc în inima mea și, astfel, fac o restricție. O acțiune spirituală începe cu rezultatul final, cu intenția și doar atunci este îndeplinită.2

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 10/30/19, „Beneficiul mutării într-un Zece Mondial – Contracția și expansiunea” (Pregătire pentru Congresul din Bulgaria)

1 Minutul 1:08:50

2 Minutul 1:40:05

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: