Cheia Succesului: Arvut (Garanția reciprocă)

Încă nu ne putem îndepărta de dorința noastră de a ne bucura, nu am ajuns la deznădăjde și nu am strigat din această muncă în robia către Faraon. Trebuie să vedem că suntem de partea egoismului, în fața unei prăpăstii, de cealaltă parte fiind libertatea de Faraon, de a mă mai gândi la mine, de a căuta în mod constant propriul meu beneficiu. Când ne dăm seama că nu suntem în stare să sărim peste acest abis, atunci vom striga. Trebuie să ne adunăm toate eforturile pentru a simți această disperare comună.

Când simțim că egoismul comun ne ține în sclavie și ne împiedică să plecăm și să sărim peste prăpastie când vrem să fugim de Faraon, pentru a deveni oameni liberi și nu sclavi ai egoismului, atunci vom striga. Iar acest strigăt, în sine, este deja eliberare.1(Minutul 8:20)

Întregul nostru grup global Bnei Baruch aparține acelei părți a sufletului comun, care acum primește o trezire prin iluminarea generală din lume. Prin urmare, am adunat și am organizat un grup care dorește să-l dezvăluie pe Creator. Creatorul aduce o persoană într-un grup, îi pune în mână norocul, apoi alegerea este a mea: să o aleg sau nu, să urmez calea luminii sau calea suferinței.

Cu toții avem un destin, deoarece prin acțiunile noastre în grup trezim o scânteie comună care ar trebui să fie dezvăluită în conexiunea noastră unul cu altul, ca simţirea forței superioare. Acest sentiment este din ce în ce mai aproape, deoarece cu fiecare zi care trece îndeplinim din ce în ce mai mult condițiile necesare pentru a-l simți pe Creator, împreună.

Este cu adevărat un miracol care ni se întâmplă, deoarece o astfel de stare, o astfel de muncă, nu există de mii de ani! Și deși facem corectări mici, mișcându-ne treptat, cu pași minusculi, aceasta este o corectare generală chiar la baza creației, spre deosebire de o corectare particulară a unui individ. Există momente în care indivizii încep să simtă o mică trezire spirituală, dar aceasta nu este o corectare. Trăim în era lui Mesia și, în funcție de cererea vremii, trebuie să conducem o corectare generală și să o transmitem poporului Israel și întregii umanități.

Aceasta este o cale mult mai dificilă și treptată în comparație cu munca individuală a generațiilor trecute de cabaliști, dar duce la o corectare autentică a creației, a lui Adam HaRishon. Și, pe măsură ce avansăm, vom vedea cum vom realiza țelul creației.2 (Minutul 19:30)

Garanția reciprocă (Arvut) este cheia succesului, fiindcă nu mai este nevoie de nimic altceva. Acesta este singurul lucru care lipsește din sistemul lui Adam HaRishon pentru a-l conecta înapoi, după spargere. Toate părțile sufletului sunt deja acolo, precum piesele de motor care trebuie doar asamblate. Ordinea corectă de conectare și comunicare între noi se numește garanție reciprocă. Trebuie doar să ne apropiem toate detaliile unul de celălalt și să le introducem în activitatea comună. Nu are nicio legătură cu materialul în sine, deoarece este necesar să se stabilească conexiuni, în interiorul acestuia.

Totul se rezolvă în gând. Creatorul ne permite din nou să simțim din ce în ce mai mult separarea noastră și să încercăm din nou să ne unim și să obținem unitatea. Deci, avansăm treptat până când primim măsura completă.3(Minutul 23:10)

Din partea a doua a  Lecţiei zilnice de Cabala 12/10/19, Scrierile lui Baal HaSulam, „Arvut (garanția reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed