Construirea societății viitoare, partea 4

De dragul Creatorului

Baal HaSulam, “Construirea societății viitoare”: Un antagonist totuși ar putea să susțină că până aici doar am demonstrat că cineva trebuie să-și servească aproapele, dar unde este dovada practică a faptului că omul trebuie să adere la acest precept de dragul Creatorului?

Întrebare: Noi totuși putem înțelege ce este îndeplinirea legii naturii “de dragul oamenilor”: “tu ești de dragul meu, eu sunt de dragul tău” și împreună construim o societate bună pentru viitor. Și ce înseamnă să îndeplinești această lege de dragul Creatorului care este în ascundere?

Răspuns: Dacă eu cu strictețe urmez instrucțiunile cabaliștilor, atunci eu simt că sunt într-o stare unde Creatorul este în fața mea și că pot lucra în parteneriat cu El.

Întrebare: Dar Creatorul este ascuns față de mine. Cum pot să fac ceva de dragul Lui, dacă eu nu simt acțiunile Lui?

Răspuns: Creatorul este o condiție pe care înțelepciunea Cabala o așează în fața ta, iar învățătorul explică în ce fel să te comporți.

Dacă îndeplinești aceste condiții începi să simți că există forțe pozitive și negative în natură, iar ele acționează constant asupra ta: forța pozitivă într-o parte și forța negativă în cealaltă parte și este contradicție sau acord, etc.

Întrebare: Adică Creatorul este scopul și aproapele este un mijloc. Dacă găsesc puterea sau abilitatea de a pune în mine nevoile aproapelui meu deasupra alor mele, atunci calitatea Creatorului este manifestată în mine?

Răspuns: Desigur, calitatea dăruirii. În același timp tu începi să simți că exiști la nivelul Creatorului, în conformitate cu legea echivalenței de formă.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/7/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed