Creatorul, toleranța și butonul roșu

Comentariu: Ziua internațională a toleranței a fost sărbătorită pe 16 noiembrie într-o lume, în care practic nu vedem toleranță. Răbdarea s-a epuizat.

În America, Europa și Asia, indiferent cum am numi-o, nu există toleranță. Uită-te la ce se întâmplă în Etiopia, în Belarus. Oriunde te uiți.

Răspunsul meu: Lumea atinge acum un vârf foarte periculos, o cădere.

Întrebare: Ce înseamnă pentru dvs. termenul „toleranță”?

Răspuns:  Toleranță este un cuvânt foarte util, o metodă foarte bună dacă știm cum să o aplicăm, dacă avem atitudinea corectă unul față de celălalt, că lumea există pentru toți în mod egal și în măsură egală, astfel încât să nu favorizăm pe nimeni în fața nimănui . Acest lucru trebuie învățat, nu ne naștem așa.

Creatorul i-a făcut pe toți diferiți. Iar noi trebuie să ne construim egali. Prin urmare, aici trebuie să mergem împotriva naturii, împotriva Creatorului. Și să ne gândim serios la ceea ce ne facem noi înșine.

Comentariu: Aţi spus că trebuie să mergem împotriva Creatorului. Creatorul ne-a creat în așa fel încât să nu existe răbdare, toleranță, iar dvs ne spuneţi că trebuie să rezistăm acestui lucru, spunând: „Vrem să avem răbdare”.

Răspunsul meu: Desigur! Însuși Creatorul spune: „Am creat înclinația rea. Iar voi trebuie să o corectați”.

Întrebare: Și cum facem asta?

Răspuns: Cereți Creatorului o altă forță, forța toleranței, puterea unității și a conexiunii, a răbdării și înțelegerii celorlalți ca parte integrantă a propriului sine.

Întrebare: În ce moment cer acest lucru?

Răspuns: Când văd că distruge totul, inclusiv pe mine, și nu sunt de acord cu asta! Când cineva înțelege că a întoarce spatele lumii orice se întâmplă, lăsând totul să se prăbușească, căzând cu ea, este cea mai ușoară soluție.

Este mult mai greu să trăiești, să te corectezi, să corectezi lumea și așa mai departe, în fiecare zi.

Comentariu: Daţi omenirii o slujbă pe care nu vrea să o facă.

Răspunsul meu: În acest sens este educația – ceea ce ar trebui să aducem unei persoane care acceptă să se autodistrugă: „Apăsați butonul și într-o clipă nu va mai rămâne nimic”. Este prea ușor.

Dar nu, trebuie să mă gândesc cum să-i scot pe toți din această mlaștină a lipsei de valoare, nesemnificaţiei, intoleranței. Trebuie să trag pe toți în sus, să ridice capul, să deschidă ochii și să înceapă să privească lumea într-un mod nou.

Întrebare: Eu ştiu unde îi duc?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Cum arată această lume mai bună?

Răspuns: Gândind bine unul despre altul. Nimic mai mult. Și atragem instantaneu forța bună a naturii, pe care nu am mai simțit-o până acum. În loc de forța malefică care înca ne guvernează astăzi, vom simți o forță diferită, o forță bună.

Ni se cere doar să vrem să fim sub puterea acestei forțe.

Comentariu: În ce moment vreau să fiu sub puterea acestei forțe și să încep să schimb ceva? La urma urmei, dacă totul este înclinația mea rea, pentru că așa este natura mea, aceasta doar va reveni să mă bântuie.

Să presupunem că fac ceva rău cuiva, trimit câteva gânduri negative și răul mi se întoarce de zece ori mai mare. Atunci te-aș putea înțelege. Atunci m-aş opri și m-aş gândi: „Uau, am gândit rău despre el și totul mi s-a întors în față”. Pot să înțeleg acest lucru dacă Creatorul ar face-o astfel încât să revină de zece ori, ca un bumerang.

Răspunsul meu: Atunci ai fi un animal! Nu ai face nimic greşit, dar nu ai avea alegere liberă, care se află exact între acțiuni bune și rele.

Întrebare: Da, aș urma bățul. Dacă bățul mă lovește, știu cum să scap de el. Este gresit?

Răspuns: Procedând astfel, ai transforma ființa umană într-un robot, ceea ce este complet împotriva intenției Creatorului.

Întrebare: Dar dacă nu se întoarce la mine ca un bumerang, dacă devin din ce în ce mai bogat prin suprimarea altora, așa cum se întâmplă, cum se va întâmpla acest gând?

Răspuns: Împrejurările te vor aduce acolo.

Întrebare: Prin suferinţă?

Răspuns: Da. Gândurile bune nu sunt declanșate de viața bună.

Întrebare: Unde este educația despre care vorbiţi mereu?

Răspuns: Nimeni nu o are.

Întrebare: Deci cine o va introduce?

Răspuns: Cred că numai cabaliștii pot. Ei trebuie să arate lumii sursele potrivite. Iar lumea ajunge încet la asta.

Întrebare: Credeţi că, mai devreme sau mai târziu, oamenii vor veni la cabaliști și vor cere această instruire educativă?

Răspuns: Da, pentru a-i învăța această metodă.

Întrebare: Deci, după toate încercările de a aranja ceva în această lume cu ajutorul legilor lumii noastre, omenirea va înțelege că acest lucru este imposibil și că sunt necesare alte reguli?

Răspuns: Da. Sper că se va întâmpla puțin mai repede decât apasă ei butonul roșu.

Din emisiunea de pe KabTV “Stiri cu Dr. Michael Laitman” 16.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: