Cum putem învăța să dăruim fără exemple?

938.07Întrebare: Ce este acțiunea „de dragul Creatorului”?

Răspuns: De dragul Creatorului înseamnă că încerc, folosindu-mă de mine și de prietenul meu, să ajung la o asemenea stare între noi, în care vom depune eforturi pentru dăruire reciprocă absolută și iubire, atât de mult încât să dezvăluim o forță superioară care există în natură pe lângă egoismul nostru.

Întrebare: Adică, dacă fac o acțiune și mă aștept la un fel de beneficiu, atunci aceasta nu se numește acțiune de a da. Și dacă fac ceva fără niciun beneficiu pentru mine și, în același timp, mă bucur, atunci acest lucru este considerat dăruire?

Răspuns: Există încă un beneficiu. Este vorba despre producerea acțiunii adevărate de dăruire.

Întrebare: Există exemple în acest sens?

Răspuns: În lumea noastră, nu.

Întrebare: Cum învățăm fără exemple?

Răspuns: Încercați să le exprimați între voi, într-un grup. Prin urmare, trebuie să fim într-un grup de felul nostru pentru a cultiva cumva aceste acțiuni, pentru a le implementa între noi, pentru a opera cu el

Întrebare: De ce este totul atât de aranjat încât să nu existe exemple? Dacă Creatorul vrea să dărui, lasă-L să arate ce este dăruirea.

Răspuns: Unde veți vedea asta?

Comentariu: Să spunem în societate.

Răspunsul meu: Nu există o astfel de societate! Totul este încurcat!

Comentariu: Lasă cabaliștii să dea un exemplu.

Răspunsul meu: Nu veți putea vedea acțiuni altruiste, deoarece le veți evalua în măsura depravării voastre. Singurul lucru care trebuie făcut, conform sfatului cabaliștilor, este de a crea și a începe să realizeze astfel de relații între ei. Deși nu sunt încă în dorințele tale, le poți îndeplini în acțiunile tale. Aceasta se numește „deasupra dorințelor tale”.

Începeți să vă tratați ca și cum ați fi într-adevăr într-o conexiune bună, în iubire, în dăruire, în asistență reciprocă. Și apoi vezi cum te afectează și te trage înainte.

Întrebare: Să presupunem că sunt într-un oraș, al cărui locuitori sunt cabaliști și cunoscuți, altruişti, iar eu singur sunt egoist. Și nu voi putea vedea relațiile lor corecte?

Răspuns: Dacă cabaliștii nu demonstrează acest lucru, atunci nu vei vedea. Și dacă aceștia sunt oameni obișnuiți care se joacă unii cu alții în a a-și dărui și a se ajuta reciproc, atunci vei vedea și vei merge mai departe.

Întrebare: Adică chiar intenția îmi este ascunsă. De ce nu o poți arăta?

Răspuns: Pentru a cere să o vezi și să o implementezi. Prin urmare, Cabala este numită „știința secretă”. Trebuie să vrei. Ești obligat să cauți un mediu adecvat, să-l creezi, să fii impresionat de el și apoi vei dobândi treptat proprietatea de dăruire.

Din  emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 03.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: