Cum să înveți empatia

293Întrebare: Nu cu mult timp în urmă a fost un cutremur în Haiti. Peste 2.000 de oameni au murit, 40.000 de case au fost avariate și distruse. Alte 15-20.000 de persoane au fost rănite.

Această știre a dispărut după o zi. A fost imediat înlocuită cu știri despre incendii, cutremure și uragane.

Este posibil să dezvolți empatia față de o altă persoană??

Răspuns: Depinde de educație. Educația ar trebui să fie astfel încât să ne apropiem cu toții dacă ne dorim un viitor mai bun pentru noi înșine. În mod egoist. Dacă vrei să nu existe cutremure, erupții vulcanice și morți, atunci trebuie să te apropii de ceilalți.

Pentru că natura este una și noi oamenii, suntem în vârful lanțului său, dacă creăm relații corecte între noi, ajutor, îngrijire și așa mai departe, atunci toată natura de sub noi se va calma.

Întrebare: Cabala vorbește despre asta?

Răspuns: Da. Cu siguranță putem influența natura în acest fel.

Întrebare: Și atunci cuvântul „empatie” nu va suna ciudat?

Răspuns: Este o condiție umană normală atunci când înțelegem că depindem de alții și ceilalți depind de noi. Vorbesc despre atitudinea egoistă unul față de celălalt. Când suntem ca o singură familie, nu există altă cale. Natura ne obligă să înțelegem în cele din urmă că depindem unii de alții. Și ne va duce spre ea, dar treptat cu astfel de lovituri încât nu ni se va părea de ajuns.

Atunci sprijinul reciproc va deveni un concept firesc. Nu avem unde să mergem. La fel facem în familie indiferent dacă ne iubim sau nu, nu contează. Înțelegem că suntem interdependenți.

Așa cum mergem să luptăm pentru țara noastră pentru că depindem de alții, ei depind de noi și nu putem scăpa nicăieri. La fel și eu. Dacă omenirea nu se unește pentru a acționa nu împotriva naturii, ci ca natura ca front unit, atunci natura ne va învăța.

Întrebare: În sfârșit ne va învăța?

Răspuns: Ne va învăța! Asta e sigur. Dar întregul pământ va fi ca Haiti după cutremur.

Comentariu: Este mai bine să o facem singuri.

Răspunsul meu: Așa cred. Pentru că natura ne pregătește surprize foarte neplăcute.

Întrebare: Deci încă mai credeți, așa cum a spus marele cabalist Baal HaSulam, că întreaga lume, într-un fel sau altul, va fi o singură familie, nu va scăpa din aceasta.?

Răspuns: Va trebui să ajungem la asta fie ca rezultat al unui război nuclear mondial, fie prin mijloace bune și înțelegere.

De la KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 10/28/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: