De ce a fost dezvăluită o mică parte din Cartea Zoharului?

65Comentariu: Inițial, Cartea Zohar a fost un comentariu asupra întregii Tora, a întregului Tanakh și a inclus totul.

Răspunsul meu: Într-adevăr, comentariul Zohar a fost scris despre Tora, Profeți și Sfintele Scripturi, despre toate cele trei cărți, care sunt prescurtate ca Tanakh. Dar doar zece la sută din această carte a ajuns la noi.

De ce se păstrează comentariul numai asupra Torei? Nu am găsit nicăieri un răspuns la această întrebare. Cred că pentru generația noastră, poate, nu este necesar mai mult.

Totuși, de ce au lucrat atât de mult autorii Cărții Zoharului, dacă după ce a scris-o, a fost ascunsă imediat și abia acum a fost dezvăluită o mică parte din ea?

Cred că, pentru că au scris această carte împreună, au corectat conexiune dintre suflete. La urma urmei, Zoharul este un întreg sistem de conectare a sufletelor, ca un program într-un computer. Când îl scrieți porniți această mașină și computerul începe să funcționeze într-un mod complet diferit în funcție de programul său.

Conform acestui program, autorii cărții Zohar au lansat o conexiune comună a sufletelor. Astăzi, avem nevoie doar de zece la sută din acesta pentru a ne include în acest program, în această comunitate potrivită.

Pe de altă parte, nu exclud posibilitatea ca restul de nouăzeci la sută să fie dezvăluit brusc și le vom găsi undeva, ca descoperirile de la Qumran.

KabTV „Puterea cărții Zohar”  # 12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed