De la suferinţă la fericire

510.01Observaţie: „Logica te va duce de la punctul A la punctul B. Imaginația și munca grea te vor duce oriunde altundeva”, este citatul atribuit lui Einstein.

Răspunsul meu: Adevărat.

Întrebare: Astăzi, logica ne-a condus de la punctul A la punctul B. Și ce vedem? Cum poți folosi imaginația pentru a depăşi acest impas?

Răspuns: Dacă ajungem de la un punct la altul cu ajutorul logicii, atunci ajungem la același punct, doar că sapăm, chiar ne îngropăm în el și mai mult cu ajutorul logicii noastre.

Întrebare: Și imaginația? Cum ieşim din această stare?

Răspuns: Ne Imaginăm starea opusă celei în care ne aflăm.

Comentariu: Acum suntem într-un fel de confuzie, în suferință.

Răspunsul meu: imaginați-vă o stare de claritate și bucurie. Și încearcă să o creezi. Nu pe baza stării tale anterioare ci pur şi simplu din senin.

Întrebare: Să creeazi fericirea doar din senin? Este posibil?

Răspuns: Dacă nu este posibil, atunci de ce existăm? Și dacă este posibil, atunci numai în acest fel poate fi. Nu poți crea fericire din nefericire. Din nefericire trebuie să înțelegeți doar că trebuie să atingeți fericirea.

Întrebare: Deci, spuneți că doar efortul de a atinge fericirea este necesar de la noi? Trebuie să construim această stare fericită și să încercăm să o împlinim?

Răspuns: Da.

Întrebare: Utopiştii aspirau odată la asta. Care este diferența dintre ceea ce propuneți dvs. și acei utopişti și Orașul Soarelui?

Răspuns: Utopiştii nu s-au bazat pe natura reală în care ne aflăm, pe egoismul în care existăm. Ei au crezut că pot să-l ia, să-l ridice și pur și simplu să vrea să îl împlinească.

Întrebare: Doar să iei o persoană și să o pui în Orașul Soarelui?

Răspuns: Iar tu trebuie să construiești singur acest oraș al Soarelui! El nu crește din fanteziile noastre.

Întrebare: Când spui că trebuie să-ți imaginezi fericirea, prin ce etape trebuie să treci?

Răspuns:: Adică trebuie să realizăm, stând pe toate suferințele existente și bazându-ne pe ele, că putem face ceva opus lor numai dacă schimbăm relațiile dintre noi. Așadar, trebuie să începem să privim la creșterea noastră – personală, socială, de grup, familială – la toate nivelurile.

Întrebare: Și asta numiți dvs. construirea unei societăți fericite?

Răspuns: Desigur. Depinde doar de atitudinea oamenilor unul față de celălalt. Nimic mai mult.

Întrebare: Pentru a rezuma: spuneți că dacă acum sufăr, sunt într-o durere, într-o fundătură, trebuie să-mi imaginez, să vizualizez…?

Răspuns: Starea opusă. Motivul suferinței este în „ego” -ul meu, în faptul că suntem opuși unul față de celălalt, ne urâm, nu ne suferim, ne respingem și vrem să profităm unul de celălalt. Dacă dorim fericirea, trebuie să ne eliberăm de interesul propriu și să ridicăm în schimb, interesul public.

Trebuie să doresc fericire pentru toată lumea și atunci voi exista și eu în toată această fericire.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/22/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed