“Educaţie pentru conştientizare globală” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Educaţie pentru conştientizare globală

Realitatea integrală în care astăzi ne creștem copii este foarte diferită de cea în care am crescut noi. Pentru ca aceștia să prospere într-o lume interconectată, trebuie să fie conștienți de cât de conectați suntem, și cu cât începem să-i învățăm mai repede cu atât mai bine.

Ar trebui să le explicăm că trăim pe planeta Pământ și să le arătăm cum este Pământul. Nu numai forma sa rotundă, ci solul, plantele, animalele și oamenii și modul în care suntem cu toții conectați într-un singur sistem.

Ulterior, ar trebui să le spunem despre sistemul nostru solar, modul în care soarele și luna afectează Pământul, modul în care se schimbă anotimpurile și modul în care forțele naturale ne modelează viața. De asemenea, ar trebui să le arătăm că atunci când civilizațiile și națiunile sunt deconectate, acestea devin ostile, și atunci când se simt aproape se ajută reciproc.

Principalul punct pe care trebuie să-l arătăm este unitatea dintre toate forțele naturii într-un singur mecanism integral și modul în care aceasta ne influențează. Trebuie să vedem că, chiar dacă suntem conectați printr-un dispozitiv mobil sau un computer și trăim în tărâmul virtual, suntem totuşi conectați în lumea fizică nu numai cu alte persoane, ci cu totul.

Drept urmare, copiii vor crește știind cât de important este să întrețină conexiuni bune cu mediul înconjurător – cu oamenii din jurul lor și cu toată natura. Vor simți că dacă nu le pasă de mediu, atât social cât și natural, acesta îi va trata rău la randul lui. În acest fel, nu vor trebui să sufere consecințele ignoranței, așa cum ni se întâmplă astăzi.

Când ne gândim mai mult la tratamentul nostru, față de ceilalți și față de Pământ, în termeni de relație este ușor să vedem că reciprocitatea este necesară. Este clar că o relație de succes necesită atenție din toate părțile și că beneficiile de a avea prieteni și persoane dragi depășesc cu mult eforturile. Când nu putem vedea că suntem cu toții conectați, nu avem niciun impuls să fim atenți.

Spre deosebire de animale, care nu vor să facă rău în mod intenționat, oamenii se nasc cu o rea-voință încorporată, aşa cum este scris: „Înclinaţia inimii unui om este rea din tinerețe”. Prin urmare, nu putem lăsa copiii să crească fără a cultiva reciprocitatea și considerația reciprocă, așa cum se întâmplă acum. Trebuie să-i educăm și să ne educăm pentru a vedea interconectarea și interdependența tuturor lucrurilor și să ne comportăm în consecință.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: