Fani

La Știri (Teen Vogue): „Într-o postare devenită virală, un fan BTS [trupa K-Pop] pe Twitter, a folosit grupul de șapte membri pentru a explica componentele unei celule animale. … „Sunt un mare fan al biologiei și îmi plac științele, așa că m-am gândit că ar fi bine, să-mi adâncesc studiul în ea. … M-am gândit la personalități și respectivele lor roluri în grup și am încercat tot posibilul să conectez asta la rolurile diferitelor particule din celulă.”

Întrebare:  Putem compara modul în care funcționează celula, ca model pentru construirea unui grup sau a unei societăți?

Răspuns: Practic, da. Știm că fiecare organism este format din părți contrastante, dar care trebuie să se conecteze într-un anumit mod, în scopul susținerii și creării unui nou organism integral complex.

Baza acestei conexiuni este că fiecare dintre ei se apleacă în direcția viziunii comune, a rolului comun și a scopului comun. Aceasta înseamnă că, într-o anumită măsură, fiecare se supune și se coboară, chiar distruge ceva din sine, și cu siguranță se limitează, pentru a crea un organism vital, cu scopuri multiple, coordonat. Ar trebui să fie un astfel de organism care să poată juca cu diferitele sale părți, în orice situație și, prin urmare, să adauge caracteristici total diferite de atributele sale interioare. Şi mai mult, aceste caracteristici ar trebui să fie deja complexe și de înaltă calitate.

De exemplu, atunci când diferite instrumente muzicale se conectează la un instrument muzical gigantic, o orchestră, emoțiile, expresiile și senzațiile lor se conectează toate, producând astfel o combinație unică de sunete.

Întrebare:  Când o celulă nucleară este creată pentru prima dată din celule non-nucleare, aceasta este creată ca urmare a unui mediu agresiv. Cum poate fi creat un organism uman fără impactul unui mediu agresiv, ci ca urmare a unui impact pozitiv?

Răspuns: Este imposibil fără un impact agresiv. Trebuie să existe un dușman comun al tuturor părților, astfel încât acestea să înceapă să se conecteze datorită lui. Nu poate exista un impact pozitiv care să conducă la conexiune, deoarece noi suntem făcuți doar din materie egoistă.

Deci trebuie să existe mari sperieturi exterioare și amenințări, pentru a ne depăși egoismul. Poate că atunci voi putea să mă subordonez celorlalți, să spunem în fața unui anumit grup și să mă includ, aşa încât să simtă că beneficiază de pe urma mea, deoarece sunt gata să mă anulez în fața lor și să intru printre ei ca parte integrală absolută.

Întrebare: Asta înseamnă că acum unitatea în societate este pur și simplu imposibilă?

Răspuns:  Nu este posibilă în niciun fel. Societatea trebuie să simtă amenințarea anihilării și numai atunci va putea să se gândească la unitatea integrală, deoarece întreaga unitate se bazează pe ascultarea mea față de ceilalți.

Observaţie:  În societatea umană, într-un colectiv, într-un regiment, este posibil ca o persoană care îndeplinește o anumită funcție să spună la un moment dat: „Asta este, destul, sunt obosit, nu mai pot continua”.

Comentariul meu:  Nu. Atunci când oamenii încep să se conecteze între ei, lucrează astfel încât unitatea lor îi afectează pozitiv. Ei văd progresul și un rezultat pozitiv.

Dacă la început trebuie să evităm moartea, când începem să ne conectăm, o nouă viață se dezvăluie în fața noastră, un nou nivel. Aceasta este o chestiune diferită. Aici încep să apară diferite componente pozitive care ne atrag înainte. Desigur, starea inițială este doar frica de moarte, ceea ce înseamnă scăpare de moarte.

Întrebare:  În conformitate cu Înţelepciunea Cabala, care este numele stării pe care o   dobândim, pe măsură ce cooperăm în grup?

Răspuns:  Unitate – când fiecare începe să vadă o parte din sine în ceilalți și înțelege că, fără a se conecta la ceilalți, nu va putea simți noua viață. Noua viață este resimțită la un nivel nou. Nu puteți transmite asta oamenilor care nu o simt, pentru că de fapt trebuie să vă anulați și să intrați în alții, să vă conectați la ei, iar în legătura reciprocă dintre voi, simțiți starea cu totul nouă, o viață nouă.

Viața este locul în care îi simți pe alții în locul tău. Acesta este un sentiment incredibil și este dincolo de cadrul vieții noastre. Viața ta personală, individuală, este sentimentul de tine, în timp ce aici, începem să îi simțim pe ceilalți, și îi acceptăm de fapt ca fiind viața noastră. Aceasta înseamnă că tot ceea ce există în afara mea se numește viață spirituală și tot ceea ce există în interiorul meu se numește viață fizică.

Cu toate acestea, nu pot intra în această stare și să mă anulez, chiar dacă mă pot aștepta la lucruri bune și sentimente neobișnuite. Nu-mi pot depăși ego-ul, care este un obstacol în calea conectării mele cu ceilalți. Trebuie să existe o adevărată descoperire aici și doar o frică teribil de mare poate oferi asta.

Există o modalitate de a depăși ușor frica: dacă o persoană intră în prealabil într-un astfel de grup, vrea să se conecteze cu ceilalți, să li se alăture, să coopereze cu ei și așa mai departe. În orice caz, o intrare reală într-un grup este însoțită de teama de a fi respins, ceea ce înseamnă moarte spirituală reală pentru o persoană. Motivația este grozavă, pentru că prin aceasta încep să simt viața, în afara mea.

Când mă simt pe mine, simt că viața mea corporală a ajuns la sfârșit, dacă nu chiar azi, atunci mâine, dar când ies din mine, încep să simt viața în afara mea, care este eternă și întreagă.

Din  KabTV  “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/2/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: