Flacăra iubirii din focul urii

571.03Iubirea este cea mai mare măsură a conexiunii care poate exista între două lucruri opuse. Suntem în continuă creștere, fiecare în egoismul lor și trebuie să facem corecții asupra acestuia pentru a ajunge la conexiune, în ciuda egoismului nostru.

Se pare că în mine devin din ce în ce mai egoist și parcă mă distanțez de ceilalți. Dar, în același timp, trebuie să construiesc o atitudine care să mă apropie de toată lumea, astfel încât tot egoismul meu să se transforme în dăruire.

În interiorul meu, devin un egoist din ce în ce mai grosolan, dar în exterior, adaug restricții, ecran și lumină reflectată și forțe de unificare la un astfel de nivel de conexiune în care ajung să iubesc. Focul urii arde înăuntru, iar flacăra iubirii arde afară. Aceasta se numește adâncimea dorinței – restricție, ecran și lumină reflectată – care duc la conexiune și adeziune.

Așa se inversează din interior spre exterior. Și omul simte diferența dintre toate aceste stări, atinge în acest fel profunzimea creației, materia creației și Creatorul care a creat acest întreg proces, acest sistem din exterior spre interior și în om din interior spre exterior.

Ar trebui să încercăm să-l vedem pe Creator în spatele fiecărui prieten. La urma urmei, Creatorul se ascunde în așa fel; El nu are nicio imagine, nu are ocazia să se dezvăluie pe Sine. Acesta este motivul pentru care El construiește o astfel de anvelopă specială și se proiectează pe Sine prin el, prin omenire, prin univers, prin toate fenomenele acestei lumi.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 15.06.2021, „Avansare prin depășire”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed