Generozitatea fără de sfârșit a naturii

Întrebare: Crezi că dacă, Doamne ferește, doar 15% din populația lumii ar supraviețui, acest lucru ar îndepărta macar un pic din egoismul sau individualismul lor, mai degrabă decât să-i facă nefericiti?

Răspuns: În niciun caz, nu ar schimba nimic. Nu am presupus niciodată că ar trebui să reducem populația. Nu am spus niciodată că coronavirusul ar trebui să subtieze masele, să-i ia pe cei în vârstă sau pe cei bolnavi, sau pe altcineva. Absolut deloc.

Lumea noastră, așa cum a scris Baal HaSulam, poate hrăni zeci de miliarde de oameni. Știm cât de mult din terenul vast al Pământului este nelocuit și necultivat. Dacă este folosit in mod corect, acest teren poate hrăni alți 20-30 de miliarde de oameni. Nu este nevoie de distrugere.

Dacă ne reducem intruziunea brută în natură, aerul și apa vor deveni curate și limpezi, vor apărea pești, se vor întoarce animalele care nu au fost văzute de mult timp. Totul depinde de atitudinea noastră corectă față de natură, nu de cantitatea noastră.

Citiți ce este publicat în ziare și pe internet: există diverse animale sălbatice carora nu le mai este frică să fie lângă noi. A trecut doar o lună sau două și putem observa schimbări în natură.

Natura este gata, isi dorește să avem atitudinea potrivită față de ea și, astfel, ne răspunde. Nu cred că va fi nevoie de mult timp pentru ca schimbările să aibă loc după ce omul va începe să înțeleagă, chiar și într-o mică măsură, rolul său integral în sistem.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei”, 4/5/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed