În memoria intrării în Țara Israelului

747.01Profeți, Iosua, Capitolul 4:1 – 4:3: Și atunci când toată națiunea a trecut complet Iordanul, Domnul i-a vorbit lui Iosua, spunând: luați-vă doisprezece oameni din popor, un om din fiecare seminție. Și porunciți-le zicând: Luați-vă de aici, din mijlocul Iordanului, din locul unde stăteau picioarele preoților, douăsprezece pietre, și le veți duce cu voi și le veți lăsa în locul de aşezare, unde vă veţi caza în această noapte.

Oamenii își iau dorințele de bază și îndeplinesc anumite lucrări, deoarece corectările sunt imposibile fără a schimba dorinţele egoiste în unele altruiste.

A intra în țara Israelului înseamnă a corecta dorințele egoiste în iubire pentru aproape și prin aceasta în iubire pentru Creator. Iar Creatorul este singura dorință comună în care trebuie să se unească pe deplin în dăruire reciprocă.

Prin urmare, ei iau pietre (din cuvântul „Lev HaEven” – „inimă de piatră”), le poartă dincolo de Iordan și le pun într-un mod special de cealaltă parte a Iordanului în țara lui Israel, în amintirea faptului că traversarea a avut loc aici.

Întrebare: Se spune că cele douăsprezece pietre au fost luate din mijlocul Iordanului, unde picioarele preoților stăteau ferm. De ce vorbim despre acest loc anume?

Răspuns: Aceasta este granița, tranziția dorințelor egoiste rămase către cele altruiste, care se realizează exact în mijloc.

Întrebare: Ce înseamnă preoții din mine?

Răspuns: Acestea sunt calități care pot funcționa nu pentru ele însele. Există mai mulți pași în acest sens. Mai mult, se aleg astfel de dorințe care sunt potrivite, tocmai pentru greutatea acestei tranziții.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/5/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed