Înțelepciunea interioară

Munca spirituală se realizează deasupra rațiunii, adică nu în mintea și sentimentele noastre egoiste. Dar atunci, cum?

Sefira Daat (cunoașterea) în structura spirituală este o combinație specială de sentimente și rațiune. Sentimentele vin de la Bina și rațiunea de la Hohma și cum este posibil să lucrezi chiar mai sus decât atât? Cum putem înțelege măcar începutul acestui principiu pentru a merge mai departe cu el în viața spirituală?

Dacă dorim să abordăm noi instrumente de percepție, trebuie să lucrăm nu asupra sentimentelor și minții noastre, ci doar pentru a ne apropia de prietenii noștri. Dacă vreau să înțeleg și să obțin ceva făcând un pas înainte în spiritualitate, nu caut cum să fac asta în mintea sau sentimentele mele. Nu voi putea să învăț asta dintr-o carte sau să o învăț cu simțurile, ci doar dacă mă apropii de prietenii mei.

Aceasta este singura acțiune practică pe care o putem efectua pentru a corecta sistemul lui Adam HaRișon. Conexiunea spirituală cu prietenii mei din grupul zece va deschide în mine noi Kelim și mă va schimba treptat de la rațiune la ”deasupra rațiunii”: de la Kelim-urile materiale al acestei lumi, mintea și sentimentele pământene, la Kelim-urile spirituale. Acestea sunt dezvăluite numai prin depășirea obstacolelor, indiferenței și separării interne între prieteni, în grupul de zece.

Cu cât îmi deschid inima și caut conexiunea, cu atât înțeleg mai mult zicala: „Nu înțelepții învață”. Realizarea nu depinde de cunoștințe, ci de Kelim, care încep să se conecteze din ce în ce mai mult. După spargere, suntem cu toții împărțiți, dar în măsura în care dorim să ne unim și să ne apropiem, producem Kelim corectate, în cadrul cărora simțim noi concepte spirituale.

Așa că mă antrenez să trec prin schimbări spirituale și să nu caut mai multă rațiune corporală și senzații psihologice. Cer doar conexiune cu prietenii mei și, corectând Kli-ul lui Adam HaRișon, încep să înțeleg ce este un sistem spiritual integral, ce era în Adam HaRișon înainte de spargere și unde ne îndreptăm acum.

Descoperim forța superioară, Creatorul și înțelepciunea Cabala din noi înșine și nu dobândim cunoștințe intelectuale. Acesta este motivul pentru care Cabala este numită înțelepciune interioară.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala din 01.12.2020, „Munca în credința deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: