Iubirea este o uniune

Întrebare: Ce îl convinge pe om să accepte ideea egalității universale? Deși suntem cu toții diferiți, egalitatea înseamnă că ibuirea va acoperi toate păcatele. Ce informații ar trebui să i se ofere omului ca să înțeleagă acest lucru?

Răspuns: Iubirea va acoperi toate păcatele este legea naturii către care trebuie să avansăm. Cu cât facem acest lucru mai repede, cu atât mai repede vom stăpâni lumea superioară și starea cea mai înaltă; vom realiza perfecțiunea, completitudinea și adevărata senzație a locului în care ne aflăm.

Comentariu: Dar dacă aceasta este o lege a naturii, atunci să lucrăm cu oamenii de știință.

Răspunsul meu: Nu, realizarea celei mai înalte stări nu aparține oamenilor de știință, deoarece se produce în interiorul omului, pe măsură ce își schimbă natura de la o natură egoistă la una altruistă. Nu asta face știința pământească. Nu are astfel de instrumente.

Comentariu: Toată lumea poate înțelege că respingerea dintre noi este un păcat, dar înțelegerea modului de construire a iubirii, bazată pe aceasta, este complet de neînțeles.

Când ești întrebat în mod specific despre o anumită situație, cum să acționezi în ea, este imposibil să o explice. Nu poți spune cuiva cum să acopere respingerea cu iubirea, dacă el are o părere și eu am alta.

Răspunsul meu: Nu vă puteți transforma dintr-o dată, brusc. Acest lucru necesită un antrenament constant cu prietenii într-un grup, într-o societate mică, în care restabiliți și simulați legea spirituală: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.

Acesta este un proces pe termen lung, educațional, după care percepția ta despre lume se schimbă. Apoi, puteți ajunge la o stare în care sunteți capabili să vă uniți mai presus de toate soiurile. Iubirea este uniune.

Din emisiunea de pe KabTV ” Abilități de comunicare ”din 16.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed