Metoda corecției, partea 9

Grija reciprocă

Baal HaSulam, “Iubirea Creatorului și iubirea omului”: Este clar, dincolo de orice dubiu că dacă 600.000 de bărbați nu au altă angajare în viață decât să stea de gardă și să aibă grijă ca nicio nevoie să nu rămână nesatisfăcută în prietenii lor, iar ei o fac chiar cu iubire adevărată, cu tot sufletul și puterea lor, nu este niciun dubiu că nu va fi nicio nevoie în oricare persoană din națiune ca să își facă griji de propria sustenanță, căci va avea 600.000 de oameni iubitori și loiali asupra lui, ca nici măcar o singură nevoie să nu rămână nesatisfăcută.

Întrebare: Vorbim despre un fel de societate din moment ce o persoană nu poate să facă asta? Omul trebuie să vadă asemenea exemple și nu numai exemple, ci aceste feluri de relații între oameni?

Răspuns: În mod natural. Garanția reciprocă este atunci când toți se susțin între ei, garantând reciproc unul pentru celălalt, atunci când fiecare se gândește la ceilalți, mai degrabă decât la el însuși, ceea ce este legea garanției reciproce.

Întrebare: Baal HaSulam scrie mai târziu că un anumit număr de oameni este necesar pentru a îndeplini legea garanției reciproce. Ce este asta?

Răspuns: Este așa, deoarece o singură persoană nu își poate furniza tot ceea ce are nevoie. Cu toate acestea, dacă un anumit număr de oameni sunt îngrijorați de asta, ceea ce depinde de timpul în care trăim, de stilul nostru de viață și așa mai departe, atunci nu avem de ce să ne facem griji. Doar dacă ne pasă de ceilalți, nu avem nevoie să ne facem griji de noi, înșine.

Remarcă: Cu toate acestea, Baal HaSulam scrie că dacă până și o singură persoană cade în egoism și începe să se gândească la ea, însăși, toți ceilalți de asemenea încetează să aibă grijă unul de celalalt.

Comentariul meu: Aici vorbim despre un sistem perfect, așa cum Baal HaSulam descrie legi absolute. În general, în acest fel ar trebui să fie.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: