Nici eu pentru tine, nici tu pentru mine

550Întrebare: Când Creatorul a vrut să distrugă Sodoma și Gomora, Avraam a încercat să le protejeze. Ce este această relație numită regulă sodomită: Ce este al meu este al meu, ce este al tău este al tău?

Răspuns: Al meu este al meu și al tău este al tău, este o relație absolut anti-altruistă, deși nu este o crimă, nu există o calitate a egoismului în forma sa adevărată, vie.

Cu toate acestea, cu o astfel de relație, nu pot corecta nimic. Prin urmare, această calitate este indicată în Tora ca foarte opusă Creatorului și că este necesar să se scape de ea.

Întrebare: Dar pentru egoismul nostru este aceasta cea mai confortabilă stare?

Răspuns: Nu, nu este confortabil pentru egoism pentru că tu nu iei de la celălalt. Spui: „Al tău este al tău, al meu este al meu”. Nu te ating, nu mă atingi pe mine.

Comentariu: Atunci am exista fără războaie, fără conflicte.

Răspunsul meu: Dar tocmai faptului că o astfel de stare este o fundătură completă, nici eu pentru tine și nici tu pentru mine; nu suntem împreună în niciun fel. Astfel, a rămâne în această stare nu înseamnă nicio corectare. Prin urmare, acest instrument nu este pregătit pentru atingerea obiectivului. La urma urmei, scopul creației este de a uni pe toată lumea.

Calitatea Sodomei într-o persoană este opusă planului de creație. Prin urmare, Creatorul a distrus aceste orașe.

KabTV „Stări spirituale” din 11.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: