Nu impuneți valori mondiale vechi

632.3Întrebare: De obicei, părinții încearcă să-și impună valorile copiilor lor, iar copiii nu acceptă deloc acest lucru. Astăzi, de exemplu, ei nu acceptă o dorință excesivă de cunoaștere sau de muncă. Este acest lucru fundamental greșit?

Răspuns: Fiecare generație are propriile aspirații. Vechea generație nu poate în niciun caz impune înțelegerea naturii asupra generației tinere. A supraviețuit și ar trebui să le ofere doar hrană.

Iar noua generație trebuie să se dezvolte în dorințele și aspirațiile sale. Este de dorit doar ca acestea să fie corecte și să nu fie atât de încâlcite și rupte precum sunt astăzi.

Nu trebuie să impuneți niciodată gândurile și valorile vechii generații celei noi. Educați numai prin exemplu. Cu acest exemplu, arăt că rezolv toate întrebările, nevoile, sarcinile în acest mod: respectând, calculând, fiind în echilibru cu mediul înconjurător, cu mine, cu familia mea etc. Prin urmare, conform exemplului meu, vor rezolva și ei problemele lor la propriul nivel, cu aceeași atitudine față de ele.

Avem nevoie doar de un exemplu, fără cuvinte. Copiii înțeleg totul ca maimuțele. Ei ne înțeleg mai bine decât credem.

Principalul lucru pentru noi este să ne corectăm pe noi înșine și atunci vom putea să-i influențăm în acest fel. În plus, dorințele noastre interioare și corectările interioare sunt asociate cu sufletele lor, deoarece provin de la noi.

Dacă de dragul lor vrem să creăm o societate corectă, armonioasă, amabilă, care să se ia în considerare reciproc și să dorească să obțină consimțământul public reciproc, atunci ei o vor simți. Acest lucru va începe să acționeze fără nici o constrângere din partea noastră.

Sper cu adevărat că acesta va fi catalizatorul, butonul, care ne va împinge și ne va forța să începem să ne corectăm.

Comentariu: Dar tu spui că generația noastră este o generație de oameni răsfățați, pierduți.

Răspunsul meu: Mai mult, oamenii răsfățați pot începe să se schimbe de dragul copiilor lor, astfel încât cel puțin în ei să poată vedea o anumită direcție în bine.

În caz contrar, vă puteți imagina cât de nefericiți vor fi în comparație cu noi! Vom vedea o societate complet desfigurată, răsucită, de neînțeles, care stagnează în convulsii și nu știe să scape de suferință. Vom vedea acest lucru la copiii și nepoții noștri.

Întrebare: Și ce să faci?

Răspuns: Întoarce-te către tine. Nu îi putem repara pe ei. Întoarce-te către tine, fără să te uiți la ei. Și brusc vom vedea cum încep să ia un exemplu de la noi, să se apropie de noi și să participe la noi relații unii cu alții, la construirea unei noi societăți.

KabTV „Close-up” din 19.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed