Numai un idiot nu renunță

627.1Întrebare: Churchill a ținut un discurs băieților de la Harrow School. „ Lecția este aceasta: niciodată nu renunța, nu ceda niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, în niciun moment – în nimic, mare sau mic, important sau meschin – nu cedați niciodată decât convingerilor de onoare și bun simț. Nu ceda niciodată la forță; să nu cedezi niciodată puterii aparent copleșitoare a inamicului. ”

Întrebare: Ce înseamnă pentru tine „niciodată, niciodată, nu renunța niciodată”?

Răspuns: Înseamnă să te simți în mod constant, cel puțin adesea, foarte dezamăgit și să dorești să renunți la toate, să te rupi de întreaga lume, să te deconectezi de ea și așa mai departe. Și imediat o iei de la capăt. Renunți din nou și începi din nou.

Nu cred că există un astfel de idiot care nu renunță niciodată. Nici Churchill nu era așa.

A nu renunța înseamnă că, chiar și atunci când renunți, trebuie să înțelegi că există o forță care acționează asupra ta acum, care pur și simplu te împinge să termini ceea ce faci și să începi o nouă fază.

Întrebare: Spui că este ca și cum o fază se termină și următoarea începe? Și există întotdeauna o astfel de cădere în această tranziție?

Răspuns: Absolut! Altfel, nu poți începe nimic nou dacă nu ești dezamăgit în trecut. Trebuie să o experimentezi ca și cum ar fi moartea. Adică nu rămâne nimic! Nici măcar eu, desigur, în primul rând – eu. Totul cade în uitare!

Întrebare: Deci, de unde vin forțele pentru a ieși din această stare?

Răspuns: Tocmai pentru că vrei să te desparți pur și simplu de toate acestea și să le pui capăt, de aici începe o nouă etapă, de la zero.

Întrebare: Așa o percepi tu. Dar ce zici de o persoană obișnuită?

Răspuns: La fel.

Întrebare: Gândurile că trebuie să renunți la tot, să lași totul, sunt gânduri bune?

Răspuns: Gânduri bune. Fără ele, nu vei avea nimic nou.

Întrebare: Și spui același lucru unei persoane obișnuite?

Răspuns: Toată lumea are nevoie de asta, pentru că întreaga natură se bazează pe faptul că două stări se schimbă constant: primire și dăruire, plus și minus, întuneric și lumină și așa mai departe. Prin urmare, următoarea ascensiune este imposibilă fără dezamăgiri.

Întrebare: Există un astfel de fenomen când o persoană trece prin viață și nu renunță niciodată?

Răspuns: Doar dacă este un idiot. Am cunoscut astfel de oameni. Dar ei sunt instruiți să fie așa dacă nu se nasc în acest fel. Și sunt ca niște jucării mecanice: Există o cheiță în spate, ei au fost programați și așa a fost toată viața lor.

Fie să aveți multe dimineți, seri, zile și nopți și fie ca acestea să se schimbe foarte repede. Cel mai important lucru este să trăiești cât mai multe vieți posibil pe parcursul unei singure vieți.

„Știri cu dr. Michael Laitman” KabTV, 11.02.21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: