O cale de câteva mii de ani

760.4Întrebare: Creatorul a creat dorința de a primi și ne-a dat libertatea de a alege, astfel încât să înțelegem opoziția noastră față de calitatea Lui de dăruire și să ajungem la realizarea că trebuie să-I cerem să ne schimbe natura. Dar de ce este totul atât de confuz? De ce au trecut sute de mii de ani de dezvoltare umană și nimeni nu știe despre asta?

Răspuns: Egoismul nostru este cel care ne încurcă. Se spune că Creatorul a făcut totul direct și simplu, iar oamenii au luat prea multe căi diferite din asta și în cele din urmă s-au încurcat în ele.

Și toate acestea pentru ca în cele din urmă să ajungem să ne cunoaștem pe noi înșine și ce ne-a făcut Creatorul și să înțelegem cum ne putem apropia cu adevărat de asemănarea noastră cu El.

Întrebare: Durează asta sute de mii de ani?

Răspuns: Nu vorbim despre sute de mii de ani. La urma urmei, până când o persoană a evoluat din atomi, molecule și tot felul de stări intermediare, a crescut de la nivelul animal și a ajuns la o asemănare cu omul de astăzi, nu a trecut atât de mult timp. De fapt, acum câteva mii de ani, oamenii erau doar niște animale și nu înțelegeau pentru ce există.

Și în urmă cu doar cinci mii de ani, pe vremea lui Adam, primul om care a început să-l înțeleagă pe Creator, ei au început să realizeze acest lucru. Cinci mii de ani nu înseamnă mult. Și înainte de asta, ne-am dezvoltat ca orice organism viu care aveau grijă doar de ei înșiși. Prin urmare, cinci mii de ani nu înseamnă mult ca să te înțelegi pe tine însuți.

Din KabTV “Stări Spirituale” 10/19/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: