O formă similară Creatorului

Grupul de zece934 este un Kli spiritual. . Datorită faptului că fiecare, cel puțin într-un fel, se anulează pe sine înaintea altora care se străduiesc să obțină o includere comună, reciprocă, ne aducem calitățile într-o oarecare similitudine cu Creatorul. Creatorul se anulează pe Sine în totalitate și dacă ne unim prin autoanulare reciprocă, în felul acesta construim un model spiritual, o formă asemănătoare Creatorului.

În măsura acestei asemănări, vom începe să simțim cum o anumită strălucire coboară asupra noastră, că o anumită forță de sus este prezentă între noi. Și atunci vom simți că ne apropiem de Creator și El se apropie de noi.

După astfel de exerciții, vom descoperi că conexiunea noastră în astfel de condiții ne apropie și ne avansează către Creator. Asemenea unui copil mic care tocmai învață să meargă și face primii pași șovăitori, la fel suntem şi noi deja pe drumul spre El și facem încă un pas și încă unul, cu un picior și apoi cu celălalt.

Vom simți că Creatorul este cel care ne mișcă picioarele, ca o mamă care mișcă cu grijă picioarele bebelușului ei, astfel încât el să știe să meargă. Astfel, vom începe să distingem acțiunile Creatorului asupra noastră, că El este cel care ne mișcă picioarele: dreptul, stângul și ne învață să mergem înainte. Vom simți că Creatorul se află în acțiunile noastre. În fiecare acțiune vom dori să-L revelăm și Îl vom descoperi tocmai prin această muncă.

Voi înțelege că nu merg pe cont propriu și nu eu însumi îmbrățișez prietenii, ci Creatorul face toate acestea pentru mine. Iar eu, în timp ce încerc să fac aceleași acțiuni, încep să-L dezvălui și descopăr că El este cel care îmi mișcă brațele și picioarele și umple tot spațiul dintre noi.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 6/9/22Shamati #48 “Dreptul, Intregralitatea și Adevărul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: