O oportunitate de a revela Creatorul

Întrebare: Atunci când întâmpinăm obstacole care provoacă suferință pe parcursul drumului, cum aplicăm cunoașterea că nu este nimeni în afara de El?

Răspuns: Asta, în general, este cuprinsă în revelația Creatorului. Atunci când percepem toate manifestațiile din viața noastră ca negative, nu ne putem imagina cum viața poate fi percepută ca o manifestare a Creatorului.

Aici, omul are o oportunitate directă pentru a începe identificarea Creatorului, ca acționând în mod corect, cu bunătate, direcționând omul cu influențele Lui negative spre Scop.

Iar Scopul pentru noi este perceperea tuturor acțiunilor din lume în sensul că nu este nimeni în afară de El și, astfel, gradual să descoperim Creatorul ca bunul care face bine. Într-un mod exact, toate influențele negative pe care le simțim ne împing în cel mai scurt fel la revelația Lui.

Continuând de la ele, încearcă să fi direcționat spre “nu este nimeni în afară de El”, asta însemnând că El este cel care ți le dă. Pentru ce? Exact pentru sentimentele negative, dar pentru a te ridica deasupra lor. Pentru ce-ți dau ele și cât de departe te-ai separat pe tine, însuți de egoul tău, exact prin ridicarea deasupra lui, pentru a te apropia astfel de Creator. Încearcă să acționezi așa, fiindcă acestea sunt cele mai bune condiții.

Este spus: celui pe care Creatorul îl iubește, El îi trimite condiții problematice. Însă asta nu este așa cum este prezentat în religii, ci pentru a revela Creatorul în aceste stări ca fiind bun, ghidându-te în mod corect.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 12/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: