O zi pentru a scăpa de amintirile rele

549.02Întrebare: Înainte de Anul Nou, new-yorkezii scăpau de amintirile proaste din anul trecut. Le notau pe hârtie și le aruncau în foc. Un loc special a fost dedicat pentru aceasta în centrul orașului în Times Square.

Ziua de a scăpa de amintirile rele a fost organizată pentru a 15-a oară. Anterior, foile de hârtie cu înregistrări erau distruse cu un tocator de hârtie, dar acum sunt arse. Oamenii își iau rămas bun de la amintirile despre pandemie, despre ceea ce s-a întâmplat acolo, despre schimbarea puterii, despre orice.

Spune-mi. Este necesar să scăpăm de tot răul? Trebuie să fii curățat așa?

Răspuns: Nu. În niciun caz nu trebuie să te purifici așa, pentru că, făcând asta, lași loc pentru acțiuni și senzații noi, similare. Trebuie să ne dăm seama de ce le-am avut, cum putem scăpa cu adevărat de ele și cum să ne asigurăm că nimic altceva nu vine în locul lor.

Adică, trebuie să se lucreze la defecte.

Întrebare: Aceasta nu este dragarea trecutului? Știi, oamenii spun: „De ce să agiți lucrurile? Trebuie să întorci o pagină nouă și gata – uită de asta.”

Răspuns: Nu. Nu întoarce niciodată pagina. O vei întoarce, dar tot rămâne. Trebuie  să îl corectați continuu, astfel încât să îl puteți parcurge din nou și să îl remediați. Din locul în care ai ajuns acum, treci prin toate stările vechi și corectează-le.

Comentariu: Dar acest lucru se întâmplă dacă cineva simte că a făcut greșeli. Și de obicei se gândește: „Aceste necazuri au căzut asupra noastră și trebuie să dispară”.

Răspunsul meu: Este ca o vrăjitorie antică, ca un fel de cult care aruncă totul în foc.

Întrebare: Crezi că nu va arde, că va fi mai rău?

Răspuns: Nu vei scăpa de asta așa. Nu există niciun remediu. Din contră, vreau să scap de toate, să nu repar nimic, să nu păstrez ceea ce este corectat, ci pur și simplu să le arunc.

Întrebare: Și în acest caz, dacă trăiesc așa – este atât de ușor să le arunc – atunci la ce să mă aștept la noul an?

Răspuns: La nimic mai bun decât anul precedent. O vedem acum.

Întrebare: Și dacă fac acest lucru din greșeală, dacă încerc să mă corectez?

Răspuns: Atunci este o cu totul altă chestiune. Când te schimbi, lumea se schimbă pentru că lumea din jurul tău este practic o copie a ceea ce se întâmplă în interiorul tău.

Întrebare: Adică avem nevoie de un alt loc în Times Square?

Răspuns: Da. Pentru ca oamenii rămână și să simtă cum se pot schimba, cum să simtă lumea exterioară ca mai bună – prin ei înșiși.

Întrebare: Dacă oamenii ar rămâne pe loc și ar avea sentimentul că acum ar trebui să se conecteze unii cu alții și să se schimbe, am întâmpina noul an într-o stare mai bună?

Răspuns: Desigur. Ei s-ar uita la asta cu ochi rezonabili și nu astfel încât să se întâmple niște lucruri groaznice în lume și pur și simplu să fim prinși în ele.

Întrebare: Deci subliniezi întotdeauna că omul nu ar trebui să privească în afară, ci în interiorul său?

Răspuns: Doar înăuntru. Lumea exterioară este o reflectare a noastră, a sinelui nostru interior.

Întrebare: Deci, trebuie să ne întoarcem ochii spre interior?

Răspuns: Înăuntru.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 1/3/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: