Paradoxul legii asemănării formei

Comentariu: Există ceva numit xenofobie. Este dorința de autoconservare bazată pe antipatie, intoleranță și prejudecăți față de oameni care sunt diferiți, cu o culoare diferită a pielii, greutate suplimentară, înălțime mică etc. Creierul nostru îi identifică imediat ca fiind străini.

Există o lege a asemănării formei conform căreia oamenii care sunt asemănători se atrag reciproc și contrariile se resping. Spunem că trebuie să respectăm legile naturii.

Răspunsul meu: Nu, legea naturii nu înseamnă neapărat să fii mai aproape de cei care sunt ca tine. În majoritatea cazurilor, este necesar să te conectezi cu cei care sunt diferiți de tine, pentru a crea un câmp mai larg de relații sociale.

Prin urmare, vedem în tot felul de conexiuni biologice, că se combină cu altele, uneori ele sunt foarte diferite . Acest lucru duce la o diversitate și mai mare în natură.

Prin urmare, nu vei separa doar roșcatele cu roșcate, cele înalte cu cele înalte etc., pentru că asta nu poate duce decât la consecințe incorecte.

Întrebare: Atunci, ce este această lege a asemănării formei, ce atrage ce?

Răspuns: Se referă la similitudinea interioară, atunci când oamenii sunt atrași unii de alții și simt aceleași aspirații.

În Cabala, aceasta este cea mai importantă calitate; ne reunim în grupuri cu intenția de a atinge un scop special, unul necorporal, care nu poate fi determinat de nicio convenție standard, materială.

La acest proces pot participa oameni care au culori diferite ale pielii, înalți, scunzi, grași, slabi, etc. Principalul lucru este că toată lumea ar trebui să aibă dorința de a se conecta cu ceilalți, ridicându-se deasupra naturii proprii. Ei încep să se conecteze într-un mod complet diferit și cu calități care nu au consecințe în această lume.

Cu alte cuvinte, atunci când vorbim despre similitudine, ne referim la similitudinea obiectivelor oamenilor, dar calitățile și trăsăturile lor de caracter rămân diferite. Cu cât varietatea este mai mare, cu atât ajungem la similitudine.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 14/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: