Patru etape de corectare

567.04Zoharul pentru toți, Shemot, Item 81: A luat acea săgeată pe care pasărea o aruncase de pe aripa stângă și a mirosit-o. Apoi, focul negru a ieșit din ea, care este culoarea linii stângi, desemnată Nukvei și nu este inclusă în cele trei culori ale curcubeului – alb, roșu și verde – care provin din cele trei linii HGT și nu există negru în ele. El a spus că au revocat guvernarea egiptenilor, care extind lumina linii stângi de sus în jos și că un rege Roman va traversa întreaga țară a Egiptului și va numi miniștri și militari în Egipt. De asemenea, el va distruge clădirile care au fost construite și extinse din partea stângă și va construi ruinele care au fost distruse deoarece erau din dreapta, pentru care egiptenii nu au nicio dorință.

Egiptul este principala proprietate egoistă. Israelul, coborând în Egipt, se manifestă acolo pentru a se arunca în această proprietate egoistă cu proprietatea sa altruistă și parcă se aruncă în ea pentru a colecta dorințe egoiste de acolo cu ajutorul cărora poate avansa mai departe.

Adevărul este că umanitatea și omul nu se pot ridica și crește spiritual dacă nu au egoism interior. Puteți crește dezvoltând ego-ul, dar folosindu-l doar pentru dăruire și dragoste. Se spune: „Am creat înclinația rea …” pentru că nu poți să te descurci fără ea. Prin urmare, toată creația începe de la șarpe, de la dezvăluirea egoismului; în caz contrar, este imposibil. Aceasta este natura umană, aceasta este esența noastră.

Atunci acest principiu egoist numit „Egipt” se manifestă constant într-o persoană în creșterea spirituală. Dar nu are nimic de-a face cu Egiptul ca stat modern sau vechiul regat. Egipt înseamnă egoism în diferitele proprietăți ale cărora o persoană se aruncă de fiecare dată pentru a se ridica.

Să presupunem că, aflându-mă la un anumit nivel, cad într-un anumit tip de egoism și mă ridic. Aceasta se numește că am fost în sclavia egipteană și m-am ridicat din ea. Data viitoare, cad într-un alt tip de egoism numit babilonian sau Nabucodonosor. Ridicându-mă din ea, atunci pare că aş cădea în „Roma antică” și mă ridic din nou. Și apoi cad în exilul final.

Acestea sunt porțiuni de egoism care sunt revelate în om, pe care trebuie să le folosesc pentru a mă ridica deasupra lor.

Drept urmare, se dovedește că proprietatea „Israel” din noi (direct către Creator), este în continuă creștere datorită utilizării diferitelor tipuri de egoism.

Acest lucru continuă până când fiecare dintre noi își folosește tot egoismul, toți oamenii care se străduie să trăiască în această lume, pentru a se ridica deasupra ei în unitate, pentru a-l iubi pe aproape ca propria persoană, într-un efort de a-l înțelege pe Creator, de a-l îmbrățișa și de a se uni cu EL. Acest lucru este posibil numai în timpul a patru scufundări în egoism și a patru ascensiuni deasupra acestuia.

Fiecare persoană este obligată să treacă prin aceasta, să iasă din toate aceste stări și, în cele din urmă, să realizeze corectarea completă a sufletului. Ieșirea din această lume în lumea superioară este scopul creației noastre.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: